• Menu

Op weg naar een duurzame Achterhoek. Welke keuzes wil jij maken? Laat je stem horen

4 maart 2021

Voor de één kan de overstap naar duurzame energie niet snel genoeg gaan. De ander wacht liever nog op nieuwe technieken, of vindt het helemaal niet urgent. Wat vinden de inwoners van de Achterhoek? Met Swipocratie krijgen alle inwoners van de Achterhoek de mogelijkheid om mee te praten over de energietransitie.

In de Achterhoek maken gemeenten, de provincie en het waterschap een plan voor het opwekken van duurzame energie met zon en wind. De RES Achterhoek zet zich de komende tijd samen met Swipocratie in om inwoners van de regio te betrekken bij dit plan. Al ‘swipend’ kunnen inwoners met de online tool Swipocratie in slechts 3 minuten aangeven wat ze vinden van verschillende mogelijkheden voor windmolens en zonneparken.

Naast het swipen, is het voor deelnemers ook mogelijk om aanvullende informatie mee te geven en zich op te geven voor een nieuwsbrief. Zo blijven inwoners ook na het swipen betrokken en op de hoogte. Swipen kan van maandag 1 maart tot en met zondag 21 maart via achterhoek.swipocratie.nl.

Swipocratie: snel, makkelijk en visueel

Het bereiken van inwoners via Swipocratie is bewezen succesvol. Het geheim? Met Swipocratie geven inwoners op een snelle, makkelijke en visuele manier hun mening.

Energietransitie

Om klimaatverandering tegen te gaan is het belangrijk dat we minder energie gaan gebruiken en energie duurzaam opwekken. Ook in de Achterhoek. Deze verandering wordt ook wel de energietransitie genoemd. Hiervoor maken we samen een plan: een regionale energiestrategie (RES). Een soort kijkje in een toekomst waarin jij in 2030 duurzame energie en warmte gebruikt. Die in jouw gemeente of buurgemeente op een duurzame manier wordt gemaakt.

Op weg naar een duurzame Achterhoek. Welke keuzes wil jij maken? Laat je stem horen
Swipe mee en laat je stem horen