Gemeentelijke energie.

Voor acht Achterhoekse gemeenten doen onze experts al sinds 2018 iets unieks: energielevering volgens het zelfleveringsmodel. Als eerste in Nederland zorgen de Energie Experts van Agem dat de Achterhoekse gemeenten zelfstandig en rechtstreeks, zonder tussenkomst van commerciële partijen hun stroom kunnen inkopen.

In 2017 zijn wij gestart met het opzetten en inrichten van een organisatie voor de inkoop en administratieve levering van gas en elektriciteit voor alle eigen aansluitingen van acht Achterhoekse gemeenten. Het resultaat is dat de Achterhoek zelfstandig inkoopt en flexibel lokale opwek en afname kan koppelen.

Vanaf 1 jan 2018 is Agem Gemeentelijke Energie operationeel en kopen de Achterhoekse Gemeenten zelfstandig hun stroom in zonder tussenkomst van commerciële partijen. Op dit moment wordt maximaal gebruik gemaakt van eigen bronnen op gebied van stortgas en zon. Voor een goede mix is een aanvulling van windenergie nodig.

Een primeur voor de Achterhoek!

De Achterhoekse gemeenten zijn de eerste in Nederland die het ‘Zelfleveringsmodel’ ingevoerd hebben. Disruptief binnen de energiemarkt, waarbij de basis niet langer de marktprijs is, maar de kostprijs. Geen tegengestelde belangen van opwekkers en afnemers, maar gewoon zelf opwekken wat je zelf verbruikt. De Energie Experts van Agem regelen dit dagelijks operationeel voor de gemeenten en zorgen voor zo goed mogelijke afstemming van opwek en afname.

Zij hadden de primeur

Deze vooruitstrevende Achterhoekse gemeenten hebben het in 2017 al aangedurfd om de regie over de eigen energievoorziening in eigen hand te nemen. Vanuit de Achterhoek willen deze gemeenten via Agem Energie Experts de opgebouwde kennis graag delen.

De experts binnen Gemeentelijke Energie.

Een team van ervaren Energie Experts vormen de basis van Gemeentelijke Energie. Zij beschikken over dé expertise om de energievoorziening van jouw gemeente in eigen hand te nemen.

Albert Jonathans

Business Developer


Pieter Niemeijer

Intern accountmanager


Albert helpt je graag verder.

Dit is onze Albert. Hij heeft in 2017 de kar getrokken voor het neerzetten van Agem Gemeentelijke Energie en is dé expert op het gebied van het opzetten en operationeel krijgen van een proces- en systeemlandschap voor zelflevering. Hij nu betrokken bij het vormgeven van zelflevering tegen de eerlijke kostprijs voor zakelijke klanten en particulieren.

Ik zeg: "Als andere gemeenten dit Achterhoekse voorbeeld durven volgen en ook hun eigen lokale energiegemeenschap starten, staan we samen sterker. Zo kunnen we kennis delen, risico's spreiden en schaalvoordeel behalen."

Mail Albert