5 jaar AGE Inspiratiecongres.

Achterhoekse gemeenten doen al 5 jaar iets unieks: gezamenlijk hebben zij hun eigen energiebedrijf en daarmee leveren zij energie aan zichzelf. Dit is energielevering volgens het zelfleveringsmodel en uniek in Nederland. Op 10 mei hebben we dit gevierd met een inspiratiecongres!

Als eerste in Nederland hebben de Achterhoekse gemeenten hun eigen energiebedrijf opgezet. Hier wordt eigen stroom opgewekt en daarnaast zelfstandig en rechtstreeks ingekocht, zonder tussenkomst van commerciële partijen. Agem heeft dit model in 2017 succesvol geïmplementeerd voor de Achterhoekse gemeenten en regelt sindsdien de dagelijkse, operationele gang van zaken.

Succes én kennis gedeeld tijdens inspiratiecongres.

Inmiddels is Agem Gemeentelijke Energie (AGE) 5 jaar operationeel en zeer succesvol gebleken. De Achterhoek gelooft in dit model en vindt het belangrijk dat iedereen weet dat zelflevering mogelijk is. Wij zijn als regio trots op wat wij samen neergezet hebben en hebben 5 jaar AGE gevierd, samen met betrokkenen én geïnteresseerden. Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag. Op deze pagina vind je meer informatie over de kennis die gedeeld is. 

Inspiratiesessies.

Tijdens verschillende inspiratiesessies hebben wij onze kennis gedeeld over onderstaande onderwerpen.
Binnenkort vind je hier registraties van deze sessies. De sheets zijn nu al online te bekijken via onderstaande links. 

Sessie 1.

5 jaar zelflevering door de Achterhoekse gemeenten.

Vanaf de basis: waarom dit model? Waar begin je en wat zijn de valkuilen? Ervaringsdeskundigen vertellen hun ervaringen na 5 jaar AGE. 

Sprekers.
Bart Porskamp - Wethouder (Oost Gelre)
Andre Lurvink - Inkoper (Oost Gelre)
Justin Pagden - Agem Energie Experts

Bekijk de sheets van sessie 1. 

Sessie 2.

Het zelfleveringsmodel: een kijkje onder de motorkap.

Een stapje dieper in de materie: wat moet je allemaal doen als je je eigen energieleverancier bent? Hoe doe je dat en hoe werkt dat 'onder de motorkap'? 

Sprekers.
Gerard Adema -  Manager ENTRNCE
Albert Jonathans - Manager AGE

Bekijk de sheets van sessie 2.

Sessie 3.

Spin off: het eerlijke kostprijsmodel.

Dit Achterhoekse initiatief heeft inmiddels samen met coöperatieve partners landelijk een vervolg gekregen. De laatste ontwikkelingen op dit gebied worden gedeeld. 

Sprekers.
Thijs Huls - Manager Streekenergie
André Jurjus - Voorzitter Energie Samen

Bekijk de sheets van sessie 3.

Albert helpt je graag verder.

Albert Jonathans heeft in 2017 de kar getrokken voor het neerzetten van Agem Gemeentelijke Energie en is dé expert op het gebied van het opzetten en operationeel krijgen van een proces- en systeemlandschap voor zelflevering. Hij nu betrokken bij het vormgeven van zelflevering tegen de eerlijke kostprijs voor zakelijke klanten en particulieren.

Meer weten?
Bel Albert op (06)43887688 of stuur een mail via onderstaande button. 

Mail Albert

Onze partners.

A Consultance Company1
AEBO1
Logo Energie Samen
Energie Van Ons1
ENTRNCE1
OM Nieuwe Energie1
Streekenergie Van Ons1
Wattanders1