5 jaar AGE Inspiratiecongres.

Achterhoekse gemeenten doen al 5 jaar iets unieks: gezamenlijk hebben zij hun eigen energiebedrijf en daarmee leveren zij energie aan zichzelf. Dit is energielevering volgens het zelfleveringsmodel. Op 10 mei werd dit gevierd en kennis gedeeld.

Als eerste in Nederland hebben de Achterhoekse gemeenten hun eigen energiebedrijf opgezet. Hier wordt eigen stroom opgewekt en daarnaast zelfstandig en rechtstreeks ingekocht, zonder tussenkomst van commerciële partijen. Agem heeft dit model in 2017 succesvol geïmplementeerd voor de Achterhoekse gemeenten en regelt sindsdien de dagelijkse, operationele gang van zaken.

Succes én kennis gedeeld tijdens inspiratiecongres.

De aandeelhouders van AGE geloven in het zelfleveringsmodel en vinden het belangrijk dat iedereen weet dit mogelijk is. Tijdens het congres is het succes van 5 jaar Gemeentelijke Energie operationeel gevierd en is de in de afgelopen jaren opgedane kennis gedeeld in drie verschillende presentaties. Op deze pagina vind je onder meer foto's, naslagwerk en videoregistraties van de gegeven presentaties.

Inspiratiesessies.

Tijdens verschillende inspiratiesessies hebben wij onze kennis gedeeld over onderstaande onderwerpen.
Je vindt hier registraties van deze sessies.

Sessie 1.

5 jaar zelflevering door de Achterhoekse gemeenten.

Vanaf de basis: waarom dit model? Waar begin je en wat zijn de valkuilen? Ervaringsdeskundigen vertellen hun ervaringen na 5 jaar AGE. 

Sprekers.
Bart Porskamp - Wethouder (Oost Gelre)
Andre Lurvink - Inkoper (Oost Gelre)
Justin Pagden - Agem Energie Experts

Bekijk de sheets van sessie 1.

Sessie 2.

Het zelfleveringsmodel: een kijkje onder de motorkap.

Een stapje dieper in de materie: wat moet je allemaal doen als je je eigen energieleverancier bent? Hoe doe je dat en hoe werkt dat 'onder de motorkap'? 

Sprekers.
Gerard Adema -  Manager ENTRNCE
Albert Jonathans - Manager AGE

Bekijk de sheets van sessie 2.

Sessie 3.

Spin off: het eerlijke kostprijsmodel.

Dit Achterhoekse initiatief heeft inmiddels samen met coöperatieve partners landelijk een vervolg gekregen. De laatste ontwikkelingen op dit gebied worden gedeeld. 

Sprekers.
Thijs Huls - Manager Streekenergie
André Jurjus - Voorzitter Energie Samen

Bekijk de sheets van sessie 3.

Oprichting publieke energiedienstverlener.

Tijdens het inspiratiecongres werd bekend gemaakt dat AGE het initiatief neemt voor de oprichting van een publieke energiedienstverlener. Deze organisatie zal tegen kostprijs diensten leveren om zelflevering tegen de kostprijs mogelijk te maken. De Achterhoek trekt hierin graag met andere regio’s, gemeenten of publieke organisaties op en roept daarom geïnteresseerden op zich te melden. 

Meer weten?
Interesse voor aansluiten rondom de oprichting van de publieke energiedienstverlener of heb je andere vragen/behoefte aan meer informatie, neem dan gerust contact op met Albert Jonathans via (06) 4388 7688 of stuur een mail via onderstaande button. 

Mail Albert

Onze partners.

A Consultance Company1
AEBO1
Logo Energie Samen
Energie Van Ons1
ENTRNCE1
OM Nieuwe Energie1
Streekenergie Van Ons1
Wattanders1