• Menu

Gezellig op de fiets naar de energiecentrale?

20 mei 2020

Hemelvaartsdag zal dit jaar anders dan anders zijn. Er zijn geen evenementen en pretparken zijn maar beperkt geopend. Op Hemelvaartsdag stappen traditiegetrouw ook veel mensen op de fiets om te gaan dauwtrappen. Weet jij al wat je gaat doen op deze zonnige dag? Neem wat drinken mee, pak wat lekkers in en stap op de fiets. Maar waar fiets je dan naartoe? Maak dit jaar eens een ritje langs de ‘energiecentrales’ van Agem.

Een energiecentrale hoeft al lang geen rokende fabriek meer te zijn. Kijk bijvoorbeeld bij een postcoderoosproject in Hummelo. Bij IJsboerderij De Steenoven liggen zonnepanelen op de staldaken. En als je er toch bent.... een mooi moment om te pauzeren en te genieten van de unieke combinatie van energieopwekking en een lekker ijsje. IJsboerderij De Steenoven vind je aan de Broekstraat 2 in Hummelo. 

Of een eindje verderop in Zelhem op voormalig vuilstort De Langenberg. Hier wordt door De Groene Motor van Biozon stortgas afgevangen en omgezet in elektriciteit. Na een korte wandeling sta je bovenop de nu groene vuilnisbelt. Je hebt er een fantastisch uitzicht over de omgeving. De ingang van de De Langenberg vind je aan de Korenweg 4 in Zelhem.

Je vindt onze opweklocaties op steeds meer plekken in de achterhoek. Kijk bij de bronnen van Agem voor een overzicht van onze Achterhoekse krachtbronnen. Welke energiecentrale bevindt zich bij jou in de buurt?

Wil je ook energie uit de regio? Kom dan bij Agem!
Want wij zijn van, voor en door de hele Achterhoek. Of je nu zelf Achterhoekse stroom wil gaan opwekken met zonnepanelen, mee wil doen met een postcoderoosproject of van Agem jouw energieleverancier wil maken, wij helpen je graag verder. Kijk op agem.nl voor meer informatie. Energie voor mekaar! 

Gezellig op de fiets naar de energiecentrale?
Gezellig op de fiets naar de energiecentrale?