• Menu

Dit is niet zomaar een dak vol panelen, dit is teamwork!

2 augustus 2019

Eigenlijk is het idee zo simpel. Maar je moet er wel aan beginnen. En… de juiste mensen om je heen verzamelen, kan het allemaal nog veel makkelijker maken. Zo’n 250 bedrijven in de Achterhoek hebben zich al gemeld bij Agem, Kramp is de eerste die daadwerkelijk is gestart.

Het idee? Het bedrijfsdak van Kramp vol leggen met zonnepanelen, om zo bij te dragen aan een groenere omgeving. Dat de eigen portemonnee en het groepsgevoel hier ook positief aan bijdragen is natuurlijk mooi meegenomen.


(Beelden met dank aan Kremer)

In juli heeft Kramp uit Varsseveld een zonnedak op hun magazijnhal in gebruik genomen van maar liefst meer dan 1.600 panelen. Het bijzondere van dit zonnedak is dat werknemers van Kramp investeren in de installatie en zo meehelpen het bedrijf te vergroenen! Kramp neemt zo samen met haar medewerkers verantwoordelijkheid om de wereld een beetje beter te maken.

Door de bomen het bos wél zien

Projectleider Paul Wallerbos van Agem: ‘Bedrijven denken steeds vaker na over het verduurzamen van hun bedrijfspand, niet zelden gedreven doordat de markt ook steeds vaker een duurzaam bedrijfsproces vereist. Daarnaast zijn er verschillende manieren om een zonnedak te realiseren, maar hierdoor zien bedrijven door de bomen vaak het bos niet meer. Dan blijkt een onafhankelijk advies zeer welkom. Daarnaast zijn bedrijven vaak niet op de hoogte van de eisen en mogelijkheden rondom subsidie, wij geven daarin snel duidelijkheid.’

Agem verkoopt zelf geen zonnepanelen. ‘Wij zijn juist door de gemeenten en de provincie ingeschakeld om een onafhankelijk advies te kunnen geven. Indien een bedrijf tot de conclusie komt dat het technisch en financieel haalbaar is, proberen wij ze wel te wijzen op goede regionale installateurs die het zonnedak kunnen plaatsen. Zo stimuleren we ook de Achterhoekse economie. Het versterken van de regio is tenslotte onderdeel van de doelstelling van Agem!’.’

Project zonnige bedrijven

Ook ondernemer met een groot dak en net als Kramp meedoen aan Zonnige Bedrijven? De pilot loopt momenteel in vijf Achterhoekse gemeenten: Montferland, Berkelland, Oude IJsselstreek, Bronckhorst en Doetinchem. Opgave is nog (beperkt) mogelijk via www.agem.nl/zonnigebedrijven.

Dit is niet zomaar een dak vol panelen, dit is teamwork!
Dit is niet zomaar een dak vol panelen, dit is teamwork!