• Menu

Bedrijfsmatig duurzame energie opwekken voor agrariërs en MBK/Kleinbedrijf.

29 juni 2021

Om ondernemers te ondersteunen bij het zelf opwekken van duurzame energie op bedrijfsdaken, heeft Agem een aantal jaar geleden het programma Zonnige Bedrijven opgezet. Binnen dit programma krijgen (agrarische) ondernemers in het MKB en kleinbedrijf een vrijblijvend advies aangeboden over de mogelijkheden van een zonne-installatie op het dak. Agem start binnenkort met een nieuwe wervingsronde voor de gemeente Bronckhorst, waarbij de focus ligt op de agrarische sector en bedrijven met een kleinverbruikers-aansluiting (max. 3x80A in de meterkast).

De aftrap van de wervingsronde 2021 vindt plaats in de vorm van een serie informatieve bijeenkomsten voor (agrarische) ondernemers in de gemeente Bronckhorst.

Online informatieavond

De online informatieavond gaat over het programma Zonnige Bedrijven en de verschillende mogelijkheden en stappen in het realiseren van een Zonnig Bedrijfsdak. Tijdens de avond komen de volgende onderdelen aanbod: Wat houdt meedoen in Zonnige Bedrijven in? Hoe kom ik erachter of ik de stroom wel terug kan leveren op het elektriciteitsnet van Liander? En wat komt er allemaal kijken bij het realiseren van een zonne-installatie op mijn dak? Het webinar is volgen vanaf de computer, tablet of telefoon. De volgende online bijeenkomsten worden georganiseerd:

  • Woensdag 14 juli, 20.00 uur: Zonnige bedrijven voor Agrariërs
  • Woensdag 21 juli, 20.00 uur: Zonnige bedrijven voor MKB en kleinbedrijf.

Gratis quickscan en businesscase.

Voor alle inschrijvers die binnen de doelgroep en het werkgebied de bedrijfsactiviteiten hebben, biedt Agem een gratis quickscan en businesscase dat de technische en financiële mogelijkheden laat zien voor het plaatsen van zonnepanelen op de eigen bedrijfsdak(en).
Meld je aan voor de quickscan.

Binnen het programma heeft Agem de samenwerking gezocht met de Achterhoekse partners LNAGRO en Dooradvies. Beiden zijn gespecialiseerd in het onafhankelijk begeleiden van bedrijven bij het realiseren van een zonne-installatie. Meer informatie over het programma, of direct aanmelden kan via de website van Agem: www.agem.nl/zonnigebedrijven

Bedrijfsmatig duurzame energie opwekken voor agrariërs en MBK/Kleinbedrijf.
Zonnepanelen Op Bedrijfsdak