• Menu

Agem Energieloket start promotiecampagne ‘De eerste zet’

15 juni 2020

Je huis beter isoleren is de beste en eerste stap die je kunt nemen om je huis energiezuiniger te maken. Want alle energie die je niet verbruikt, hoef je niet op te wekken of in te kopen. Om inwoners uit de Achterhoek wegwijs te maken in alle hulpmiddelen en mogelijkheden die bestaan, voert Agem namens de Achterhoekse gemeenten het Energieloket uit. Om het Energieloket onder de aandacht te brengen is Agem gestart met een regio brede promotiecampagne ‘De eerste zet… Agem Energieloket!’

De Achterhoek wil in 2030 energieneutraal zijn. Deze ontwikkeling is weliswaar in volle gang, toch moet er nog veel gebeuren. “Mensen vinden het lastige materie omdat ze er niet dagelijks mee bezig zijn. Daardoor weten ze niet wat er mogelijk is of worden beslissingen uitgesteld. We willen graag de inwoners van de Achterhoek helpen bij het energiezuinig maken van hun woning en het thuis opwekken van duurzame energie. Energie besparen is enorm belangrijk voor behoud van een goed milieu en comfortabele woning en levert bovendien ook een interessante besparing op bij de energierekening”, aldus Tamara Tijdink, manager marketing en communicatie van Agem.

Onafhankelijk informatieloket

Agem Energieloket biedt informatie rondom verduurzaming en ontzorgt inwoners van de Achterhoek in de stappen die men kan zetten. Hierbij kan gedacht worden aan het isoleren van de woning, het verbeteren van het wooncomfort, duurzaam energie opwekken met eigen zonnepanelen of hulp bij het financieren van de maatregelen. De informatie over subsidies en leningen die beschikbaar zijn gesteld door de rijksoverheid, provincie of gemeente is altijd actueel en de service is laagdrempelig en onafhankelijk. Agem heeft als maatschappelijke onderneming. die fungeert in opdracht van de Achterhoekse gemeenten, namelijk geen winstoogmerk.

Inwoners van de Achterhoek kunnen kosteloos een informatief gesprek aanvragen met een vrijwillige energiecoach. Ze maken inzichtelijk welke mogelijkheden er zijn om energie te besparen en op te wekken. Ook is er een mogelijkheid om een consult te boeken met een energiespecialist die de mogelijkheden voor verduurzaming in kaart brengt. Deze adviseur brengt een meer specifieke situatie in kaart en Agem Energieloket kan vervolgens ondersteunen bij het vinden van lokale bedrijven en begeleiding bij uitvoering van de geadviseerde maatregelen.

Dienstverlening weer opgestart na Corona maatregelen

Inmiddels is de dienstverlening van Agem Energieloket weer volledig beschikbaar, nadat sommige activiteiten tijdelijk stil zijn komen te liggen door de Corona maatregelen. Tijdink licht deze hervatting toe: “We zijn recentelijk weer opgestart met het afleggen van huisbezoeken door de energiecoach of energiespecialist, uiteraard met inachtneming van de geldende voorzorgsmaatregelen”.

Agem Energieloket is telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 17:00 via telefoonnummer (0314) 820 360.

Ga naar de promotiecampagne ‘De eerste zet… Agem Energieloket!’

Agem Energieloket start promotiecampagne ‘De eerste zet’
Energieloket Energie Besparen