• Menu

Makelaar zet zich in voor verduurzaming als toekomstgerichte woonregisseur

16 april 2020

Het natuurlijke moment van verhuizing wordt voortaan een meer ‘standaard’ moment van verduurzamen van de woning in de Achterhoek. Door een gezamenlijk project met 8RHK ambassadeurs gaat de makelaar naast zijn gebruikelijke rol als woningmakelaar ook ‘makelen’ in duurzaamheid. Huizenkopers en verkopers ontvangen voortaan onafhankelijk advies over verduurzaming van de woning. Dit is het nabije toekomstbeeld in de Achterhoek waarvan makelaarskantoor ten Hag, Agem en Reimarkt de kartrekkers zijn.

Nog niet eerder werd aan de keukentafel een duidelijk stappenplan in verduurzaming van de woning aan de verkoper of koper overhandigd. Michel ten Hag van ten Hag makelaars: “Door de vele bomen in het bos van verduurzaming, zien wij dat klanten niet weten wat zij nou het beste aan de woning kunnen doen. Zijn dat nou zonnepanelen, vloerisolatie, of beide? Van uitstel komt vaak afstel. We zijn er trots op dat we door nauwe samenwerking met Agem (maatschappelijk aanjager van de energietransitie in de Achterhoek), Reimarkt (winkel voor duurzaam wonen) en 8RHK ambassadeurs werken aan een goed duurzaamheidsadvies. Zodat het verhuismoment ook écht gepakt wordt om te verduurzamen. Een keuze tussen een nieuwe keuken en verduurzamen hoeft dan niet meer te worden gemaakt. Met een geslaagde pilot in de Achterhoek, kunnen we andere makelaars overtuigen om ook over te gaan tot de brede aanpak van makelaar als woonregisseur. Daarmee zetten we goede stappen richting een energie neutraler klimaat.” 

 

Pilot met 100 woningen

Ontzorgen bij de verhuizing door de makelaar als woonregisseur in te zetten, daar draait deze pilot om. Het idee is om te starten met een pilot van 100 woningen in de Achterhoek. Agem en Reimarkt leveren de verduurzaamplannen en ten Hag licht ze toe aan de nieuwe woningeigenaren. Kennis wordt gedeeld en er wordt geïnvesteerd in opleiden van de makelaars in hun nieuwe rol. Handen worden ineengeslagen en er wordt gebruik gemaakt van elkaars capaciteiten, zoals al bestaande ‘quick scans’ van woningen. De klant ontvangt daardoor voortaan een plan op maat met verschillende te kiezen oplossingen, inzichtelijkheid in kosten en (energie)winst. Dat vergemakkelijkt de keuze om niet meer alleen voor die nieuwe keuken te gaan, als gezien wordt dat ook snelle winst geboekt kan worden met verduurzaming. Na de pilot wordt een stap gezet in opschaling, om landelijk zoveel mogelijk makelaars woonregisseur te laten worden.

Makelaar zet zich in voor verduurzaming als toekomstgerichte woonregisseur
Nieuw huis