• Menu
Energie Opwekken

Energie opwekken.

Dat doen we duurzaam, lokaal en met mekaar.

Agem ondersteunt bij de realisatie en exploitatie van duurzame energiebronnen. We bundelen kennis en kracht om duurzame energie lokaal op te wekken. Energie afkomstig van zon en wind, maar ook bijvoorbeeld waterkracht, mest en snoeiafval. 

Bij Agem doen we het samen, 'met mekaar'. Lokaal opgewekte energie wordt lokaal benut en zeggenschap, eigendom én de opbrengsten blijven in de Achterhoek. Bij grote projecten gaan wij voor minimaal 50% lokaal eigendom en zeggenschap, zodat we in de Achterhoek zelf grip houden op onze eigen energievoorziening. Lees hier meer over onze missie als maatschappelijke onderneming

Populair binnen energie opwekken.

Zelf opwekken als particulier

Zonnepanelen op je woning

Opwekken als coöperatie

Gebruik een gezamenlijke opweklocatie

Opwekken als ondernemer

Van boerenbedrijf naar zonneboer

Opwekken als ondernemer.

Ondernemer of vastgoedeigenaar met een pand met een dakoppervlak dat mooi in de zon ligt? Dan heb je vast eens nagedacht of er zonnepanelen op je dak gelegd kunnen worden. We snappen dat jij als ondernemer liever je tijd steekt in bouwen aan je bedrijf. Daarom ontzorgen wij je graag. Nieuwsgierig geworden? In een quickscan geven wij je een indicatie van de potentie van jouw dak(en). 

Ga naar Zonnige Bedrijven

Campagnefoto Zonnige Bedrijven
Hond in veld met zonnepanelen

Zelf duurzame energie opwekken? Ontdek de mogelijkheden! 

Steeds meer Achterhoekers maken gebruik van zonnepanelen. Dat is niet vreemd, want inmiddels is het een zeer rendabele investering geworden. Wij vertellen je graag de belangrijkste informatie over de aanschaf van zonnepanelen, hoe je kunt uitzoeken of jouw dak geschikt is en welke leningen en subsidies beschikbaar zijn. 

Ja, ik wil zelf groene energie opwekken!

Ga samen aan de slag!

Je kunt zelf starten met het opwekken van energie, maar je kunt dit ook samen doen. Bijvoorbeeld met jouw buren. Ook biedt dit mogelijkheden wanneer bijvoorbeeld jouw dak niet geschikt is voor zonnepanelen. Wij laten je graag een aantal voorbeelden zien, bijvoorbeeld van Achterhoekse postcoderoosprojecten en Buurtaanpak initiatieven. 

Ja, ik wil samen aan de slag!

Twee mannen die handen schudden