Project & advies.

Op verzoek van organisaties en overheden delen en ontwikkelen we onze kennis en expertise, onder andere rondom opwekking van hernieuwbare energie. We begeleiden en monitoren projecten rondom de energietransitie in de Achterhoek en zijn regionaal coördinator van het Ontwikkelfonds van Energie Samen.

Wat doen we precies?

Als Energie Experts hebben wij de kennis en expertise voor het uitvoeren van onderzoek, het ontwikkelen van programma’s en het leiden van projecten gericht op (grootschalige) opwekking van hernieuwbare energie. Wij voeren dit uit op verzoek van onder meer lokale energiecoöperaties, VVE’s en gemeenten.

Als regionaal coördinator in de Achterhoek voor het Ontwikkelfonds van Energie Samen beoordelen wij projecten inhoudelijk en helpen lokale energiecoöperaties met een lening in het proces en met het vinden van de juiste ondersteuning . Zo dragen wij bij aan betaalbare energiezekerheid in de Achterhoek.

Actueel: Zonnepark De Zomereiken deels in Achterhoekse handen

Ga ook samen energie opwekken.

In de Achterhoek zijn al diverse coöperatieve projecten gerealiseerd. Wil jij ook een initiatief starten? Wij hebben de kennis van zaken om je hierbij helpen.

Gaan jullie als energiecoöperatie aan de slag met het samen opwekken van energie? Als regionaal coördinator van het ontwikkelfonds van Energie Samen kunnen wij je op weg helpen. 

Laat ons weten hoe wij jou kunnen helpen.

Van boerenbedrijf naar zonneboer.

Stoppen als boerenbedrijf en doorstarten als zonneboer? Op veel leegkomende erven of andere beschikbare grond van (deels) stoppende boerenbedrijven kunnen zonnepanelen geplaatst worden. Dit vorm een nieuw verdienmodel voor het bedrijf. Hoe gaat dat in zijn werk? Na 4 pilots binnen het programma Zon op Erf hebben wij onze ervaringen gepubliceerd in de vorm van een website. 

Bezoek de Zon op erf-website.

Maak van jouw bedrijfsdak een zonnedak.

We snappen dat jij als ondernemer liever je tijd steekt in bouwen aan je bedrijf. Daarom hebben wij in opdracht van een aantal Achterhoekse gemeenten en met steun van Provincie Gelderland het programma Zonnige Bedrijven in de Achterhoek opgezet. In een duidelijke businesscase maken wij zichtbaar hoe interessant het voor jou is om van jouw bedrijfsdak een zonnedak te maken. 

Lees meer over Zonnige Bedrijven

Hulp van de Zonnekoning.

Onze expert Ruud, alias onze ‘Zonnekoning’ helpt je graag. Hij heeft in de afgelopen jaren vele energiecoöperaties op weg geholpen en vele Achterhoekse bedrijven geadviseerd over de mogelijkheden van een zonnedak. Hoe kan hij jou helpen?

"Ik zeg: zon op ALLE daken! Wil jij ook volop gebruik maken van deze energiebron op bijvoorbeeld een groot dak? Ik weet er alles van! Ze noemen mij natuurlijk niet zomaar ‘de Zonnekoning’… Ik help je graag verder, stuur me gerust een mail!"

Stuur een mail aan Ruud.

De experts binnen Agem Project- en adviesbureau.

Een team van ervaren projectleiders vormt de basis van ons Project- en adviesbureau. Daarnaast beschikken we over een netwerk van professionals die wij inschakelen op specifieke vraagstukken in de ontwikkeling van projecten voor opwekking van hernieuwbare energie.

Maroeska Boots

Manager


Ruud Krabbenborg

Projectleider


Ben jij ook Energie Expert?

Agem Project- en adviesbureau schakelt bij concrete initiatieven en projecten soms externe Energie Experts in. Wij komen graag met jou in contact als je kennis en ervaring meebrengt op het gebied van bijvoorbeeld; bewonersparticipatie, omgevingsmanagement, vergunningsaanvraagtrajecten, technische beoordeling van offertes voor de bouw van zon en wind op land.

Interesse?
We komen graag met je in contact! Stuur een mail met je gegevens en wat informatie over jouw expertise naar projecten@agem.nl en we nemen contact met je op.