• Menu

Samen energie opwekken.

Wil je energie opwekken, maar heb je bijvoorbeeld niet de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen op je eigen dak? Je kunt ook samen met andere Achterhoekers energie opwekken! Dit kan bijvoorbeeld door het opzetten van een postcoderoosproject of door deel te nemen aan een bestaand initiatief.

Postcoderoosproject(en)

Postcoderoosproject(en)

Berkelland, Bronckhorst, Aalten, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk

Sluit je aan bij een Achterhoekse Postcoderoos.

In de Achterhoek zijn al diverse postcoderoosprojecten samen met Agem gerealiseerd. Je profiteert dan mee door voordeel op energiebelasting, deelt mee in de winst van de coöperatie en hebt zeggenschap over een stukje Achterhoekse energievoorziening in jouw directe omgeving.

Aansluiten?

Buurtaanpak: samen met buren aan de slag!

Kennis en krachten bundelen om meer voor elkaar te krijgen. Samenwerken, dat doen we met de Buurtaanpak. Wij werken in de Achterhoekse gemeenten samen met bewoners om collectieve acties te organiseren. Dat kan in allerlei vormen; van een warmtefoto actie tot een collectieve inkoop van zonnepanelen. Heb je behoefte aan meer inspiratie? Neem een kijkje bij onze actuele Buurtaanpak initiatieven. En meedoen is simpel!

Buurtaanpak

Buurtaanpak

Buurtaanpak

Alle gemeenten

Subsidies en leningen. 

Er zijn verschillende regelingen beschikbaar voor het samen opwekken van energie. Voordat je aan de slag gaat, is het goed te bekijken voor welke subsidie en/of lening je in aanmerking komt. Hieronder vind je een selectie van regelingen voor deelnemers aan collectieve initiatieven. 

Gaan jullie als energiecoöperatie aan de slag met het samen opwekken van energie? Dan kunnen jullie in aanmerking komen voor de subsidie Lokale hernieuwbare energieprojecten

Terugleveren.

Wekken jullie samen meer op dan jullie zelf verbruiken? Dan kunnen jullie deze energie terugleveren aan Agem. Door deze energie terug te leveren, kunnen wij meer Achterhoekers voorzien van echte duurzame energie! Neem voor meer informatie over terugleveren contact met ons op.

Neem contact met ons op