• Menu

Samen energie opwekken.

Wil je energie opwekken, maar heb je bijvoorbeeld niet de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen op je eigen dak? Je kunt ook samen met andere Achterhoekers energie opwekken! Dit kan bijvoorbeeld door het opzetten van een postcoderoosproject of door deel te nemen aan een bestaand initiatief.

Postcoderoosproject(en)

Postcoderoosproject(en)

Berkelland, Bronckhorst, Aalten, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek

Sluit je aan bij een Achterhoekse energiecoöperatie.

In de Achterhoek zijn al diverse postcoderoosprojecten samen met Agem gerealiseerd. Je profiteert dan mee door voordeel op energiebelasting, deelt mee in de winst van de coöperatie en hebt zeggenschap over een stukje Achterhoekse energievoorziening in jouw directe omgeving.

Aansluiten?

Subsidies en leningen. 

Er zijn verschillende regelingen beschikbaar voor het samen opwekken van energie. Voordat je aan de slag gaat, is het goed te bekijken voor welke subsidie en/of lening je in aanmerking komt. Hieronder vind je een selectie van regelingen voor deelnemers aan collectieve initiatieven. 

Gaan jullie als energiecoöperatie aan de slag met het samen opwekken van energie? Dan kunnen jullie in aanmerking komen voor de subsidie Lokale hernieuwbare energieprojecten

Terugleveren.

Wekken jullie samen meer op dan jullie zelf verbruiken? Dan kunnen jullie deze energie terugleveren aan Agem. Door deze energie terug te leveren, kunnen wij meer Achterhoekers voorzien van echte duurzame energie! Neem voor meer informatie over terugleveren contact met onze klantenservice Streekenergie op.

Neem contact met ons op