Rijksmonument in Aalten

Bert Heinen woont samen met zijn gezin in dit rijksmonument in Aalten. Het huis is gebouwd in de jaren 30 en heeft nog veel authentieke details. Bij het verduurzamen van een monument heb je vaak met allerlei regels te maken, er is echter wel veel mogelijk en daar is dit huis een bewijs van. “Bij een monument mag je het glas-in-lood bijvoorbeeld niet vervangen door dubbel of triple glas, wij hebben er daarom voor gekozen om achterzet ruiten te gebruiken bij de glas-in-loodramen. Op deze manier heb je toch een soort van geïsoleerde ruit,” geeft Bert aan.

Het huis is ook voorzien van zonnepanelen en met isoleren is de familie Heinen ook al een eind op weg. De spouw is geïsoleerd en de vloer is geïsoleerd middel schuimbeton. Schuimbeton heeft een goede isolerende werking. “We zijn nog niet klaar met de verduurzaming van ons monument, maar stapje voor stapje gaan we de goede richting op”, zegt Bert.   

Een duurzaam monumentaal pand
Aalten: Rijksmonument

Algemene informatie:

  • Waar: Aalten
  • Soort locatie: Vrijstaand rijksmonument
  • Initiatiefnemers: Bert Heinen
  • Uitgevoerde maatregelen: Zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie middels schuimbeton en achterzet ruiten.

3D Tour: Neem een kijkje bij ...

Sanne legt het uit
  • Interesse

  • Situatie

  • Gemeente

Waar wil je meer over weten?
Bekijk de uitleg van Sanne
Vind hier meer inspiratie over verduurzaming in de Achterhoek!