Besparen als ondernemer.

Besparen op zakelijk gebied, het kan! Er zijn veel mogelijkheden om duurzamer te ondernemen en hiermee energie te besparen. Goed voor jouw portemonnee én goed voor het milieu. Door onze samenwerking met Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD) maken we het nu wel heel gemakkelijk om te starten.  

Achterhoek Onderneemt Duurzaam is een initiatief voor en door ondernemers. Dit is ontstaan vanuit de Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek. AOD helpt jou, samen met jouw eigen ondernemersvereniging, om duurzamer te ondernemen en energie te besparen. Meer winst met minder energie. Winst voor jou als ondernemer én winst voor het klimaat.

Wij helpen je graag op weg met advies en meer informatie over dit programma, Achterhoek Onderneemt Duurzaam zal het vervolgens in werking zetten. Dit programma is beschikbaar in de gemeente Berkelland, Doetinchem, Oost Gelre, Bronckhorst, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Lees hieronder wat wij jou kunnen bieden!

Logo Achterhoek Onderneemt Duurzaam
Man maakt plannen bij een tafel

Het programma.

Scan.

Na aanmelding, zal AOD contact met je opnemen voor een afspraak. Het begint dan met een scan van jouw bedrijf, waarmee we kunnen laten zien op welke manier jij je energiekosten kunt verlagen. Deze scan is onafhankelijk en gratis, aangeboden door AOD, de gemeente en provincie. De scan wordt uitgevoerd door een onafhankelijke adviseur. 

We hebben verschillende scans. Op basis van jouw jaarlijkse energieverbruik bepalen we welke scan bij jouw situatie past. We hebben drie soorten scans:

 

Rapportage.

De adviseur legt alle bevindingen vast in een rapportage. De rapportage is geheel op maat en laat zien hoe je energie kunt besparen binnen jouw organisatie.  

Maatregelen.

Het is dan aan jou of je zelf aan de slag gaat met de maatregelen, of dat AOD en/of Agem je daarbij ondersteunt. Middelgrote verbruikers kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van 5 uur extra support van de AOD-adviseur. Wij kunnen je ook op weg helpen met subsidies en leningen, of je in contact brengen met een lokale leverancier.  

Meld je aan!

Wil jij ook meer winst met minder energie? Doe dan mee! Via onderstaande button kom je terecht op de website van Achterhoek Onderneemt Duurzaam, waar je je kunt aanmelden voor een scan. Heb je nog vragen of word je liever telefonisch begeleid bij de aanvraag van de scan? Bel dan met onze klantenservice via 0314 - 820 360.

Aanmelden voor een scan

Subsidies & leningen.

Er zijn verschillende subsidies en leningen beschikbaar die je kunnen helpen bij het besparen van energie en/of het verduurzamen van je bedrijfsvoering.
Kijk hieronder welke regelingen er voor jou als ondernemer zijn.

Alle subsidies en leningen voor ondernemers

 

 

Zonnige Bedrijven.

Beschik jij over een dak groter dan 500 vierkante meter? Dan is dit in veel gevallen een zeer geschikte locatie voor zonnepanelen. Speciaal voor deze ondernemers bieden wij ons programma Zonnige Bedrijven aan, waarmee wij jou helpen een zonnedak te realiseren. Meer hierover lees je op onze Zonnige Bedrijven pagina. 

Zonnige Bedrijven

 

 

Energie uit de Achterhoek.

Wij zorgen dat de in de Achterhoek duurzaam opgewekte energie, ook echt in de Achterhoek blijft! Dat doen we door deze opgewekte energie aan te bieden. Ook als ondernemer kun je energie afnemen bij Agem en zo bijdragen aan de energiekringloop in onze regio. Klik hieronder door voor meer informatie. Wil je direct een voorstel aanvragen voor een grootverbruikaansluiting? Klik dan hier

Energie afnemen

Erik Stemerding, Programmaleider Energieloket
Erik Stemerding, Programmaleider Energieloket

"Duurzamer ondernemen begint bij besparen op energie. Wat je niet nodig hebt, hoef je ook niet op te wekken of in te kopen. Een bedrijfspand heeft andere aandachtspunten dan een woning, wanneer je energie wilt besparen. Met dit programma kijken we specifiek naar jouw pand en voorzien we je van advies waar je mooie eerste stappen mee kunt zetten!"                                                                     - Erik Stemerding, Programmaleider Energieloket

Sanne legt het uit
  • Interesse

  • Situatie

  • Gemeente

Waar wil je meer over weten?
Bekijk de uitleg van Sanne
Vind hier meer inspiratie over verduurzaming in de Achterhoek!