Op Morgen-energiepakketten van gemeente Bronckhorst ook voor huurders

25 augustus 2020

Gemeente Bronckhorst wil dit jaar inwoners helpen met het verlagen van hun energierekening. Eerder kondigde de gemeente al aan dat zij gratis ‘Op Morgen’-energiepakketten gaan uitdelen. De subsidie die de gemeente heeft ontvangen, voor het uitdelen van deze pakketten, was echter alleen bestemd voor eigenaren van koopwoningen. Daarom stelde de raad vorige maand een extra bedrag beschikbaar, zodat ook bewoners van huurwoningen voor de pakketten in aanmerking kunnen komen.

Energiepakket ‘Op Morgen’

Met het pakket kunnen inwoners van gemeente Bronckhorst direct thuis aan de slag met het besparen van energie. Denk aan gebruik van ledlampen, radiatorfolie en tochtstrips. Ook een gratis energiescan of woningadvies huis behoort tot de mogelijkheden. Met kleine maatregelen kun je direct geld besparen! Agem Energieloket zal ook een bijdrage leveren aan dit energiepakket.

Energiebesparende producten afhalen bij lokale ondernemers

Bij de box krijgen inwoners muntjes, waarmee zij hun Energiebox kunnen vullen met energiebesparende producten die ze bij lokale ondernemers gratis kunnen afhalen. Wethouder Hofman: “Energiebesparing is een belangrijk pijler van de routekaart naar een energieneutraal Bronckhorst. Hoe minder energie we verbruiken, hoe minder we hoeven op te wekken. Bronckhorst kent al veel initiatieven die onmisbaar zijn in onze energie-opgave. Door te laten zien wat er al kan en gebeurt op het gebied van duurzaamheid inspireren we anderen tot (meer) duurzaam gedrag.” Na de zomer horen bewoners van huurwoningen in de gemeente Bronckhorst hoe zij een energiepakket kunnen krijgen. Lees hier het bericht op de gemeentelijke site. 

Op Morgen zoekt ambassadeurs!

Zowel voor het platform als voor de campagne zoekt Op Morgen enthousiaste ambassadeurs. Als ambassadeur deel je je verhaal en ervaringen met het besparen van energie en/of je promoot de Energiebox! Ben jij of ken jij een enthousiaste energie-bespaarder? En wil jij ambassadeur worden van Op Morgen en/of de campagne? Stuur dan een mail naar suzan@comcept.nl. Daar kun je ook terecht met vragen of voor extra informatie!

Op Morgen-energiepakketten van gemeente Bronckhorst ook voor huurders
Op Morgen Gemeente Bronckhorst