• Menu

Op Morgen-energiepakketten van gemeente Bronckhorst ook voor huurders

25 augustus 2020

Gemeente Bronckhorst wil dit jaar inwoners helpen met het verlagen van hun energierekening. Eerder kondigde de gemeente al aan dat zij gratis ‘Op Morgen’-energiepakketten gaan uitdelen. De subsidie die de gemeente heeft ontvangen, voor het uitdelen van deze pakketten, was echter alleen bestemd voor eigenaren van koopwoningen. Daarom stelde de raad vorige maand een extra bedrag beschikbaar, zodat ook bewoners van huurwoningen voor de pakketten in aanmerking kunnen komen.

Energiepakket ‘Op Morgen’

Met het pakket kunnen inwoners van gemeente Bronckhorst direct thuis aan de slag met het besparen van energie. Denk aan gebruik van ledlampen, radiatorfolie en tochtstrips. Ook een gratis energiescan of woningadvies huis behoort tot de mogelijkheden. Met kleine maatregelen kun je direct geld besparen! Agem Energieloket zal ook een bijdrage leveren aan dit energiepakket.

Energiebesparende producten afhalen bij lokale ondernemers

Bij de box krijgen inwoners muntjes, waarmee zij hun Energiebox kunnen vullen met energiebesparende producten die ze bij lokale ondernemers gratis kunnen afhalen. Wethouder Hofman: “Energiebesparing is een belangrijk pijler van de routekaart naar een energieneutraal Bronckhorst. Hoe minder energie we verbruiken, hoe minder we hoeven op te wekken. Bronckhorst kent al veel initiatieven die onmisbaar zijn in onze energie-opgave. Door te laten zien wat er al kan en gebeurt op het gebied van duurzaamheid inspireren we anderen tot (meer) duurzaam gedrag.” Na de zomer horen bewoners van huurwoningen in de gemeente Bronckhorst hoe zij een energiepakket kunnen krijgen. 

Producten van Agem Energieloket

Agem Energieloket levert hiervoor twee producten: een energiedisplay en een warmtefoto. Voor beide producten kan een inwoner de 5 munten bij een lokale ondernemer inwisselen voor een voucher waarmee één van deze producten aangevraagd kan worden. De voucher bevat een code die bij de aanvraag vermeld moet worden, waarmee deze voucher verzilverd is.  Meer informatie staat op: Op Morgen

Energiebesparende producten

Heb je de Op Morgen Energiebox besteld? Wissel je muntjes om voor deze handige energiebesparende producten. Je haalt ze bij een van de deelnemende ondernemers bij jou in de buurt. Bekijk de actuele lijst op de site van OpMOrgen.

Op Morgen-energiepakketten van gemeente Bronckhorst ook voor huurders
Op Morgen Gemeente Bronckhorst