• Menu

Nog genoeg te isoleren in de Achterhoek

1 december 2020

Agem Energieloket start in zes Achterhoekse gemeenten met de Achterhoekse Bespaaractie. Woningeigenaren van woningen gebouwd voor 1985 kunnen zich melden om te onderzoeken of en hoe hun huis beter geïsoleerd kan worden.

Achterhoekse Bespaaractie 2020 van start

Veel woningen van voor 1985 zijn bij de bouw niet of beperkt geïsoleerd, waardoor er met name in de wintermaanden veel warmte onnodig uit huis verdwijnt. Voor 1985 werden nog geen eisen gesteld aan de energiezuinigheid van woningen. In de loop der jaren zijn soms al een aantal zaken verbeterd maar voor de meeste woningen loont het om eens na te gaan op welke punten de isolatie verbeterd kan worden. In de Achterhoekse Bespaaractie kunnen inwoners van de Achterhoek met een eigen woning voor dertig euro een onafhankelijk isolatie-advies op maat ontvangen. “Op deze manier hopen we Achterhoekers te motiveren om aan de slag te gaan met verduurzamen, of de volgende stap te gaan zetten!”, zegt Erik Stemerding, programmaleider bij Agem Energieloket.

Gezamenlijk verduurzamen

Inwoners van de gemeenten Aalten, Berkelland, Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek en Oost Gelre kunnen zich inschrijven voor een collectieve bespaaractie om voordelig dak, muren, vloeren en ramen te isoleren. “Via de gezamenlijke inkoopactie ontvangen deelnemers naast deskundig en onafhankelijk advies ook vrijblijvende offertes voor isolatieglas, dak-, vloer- en spouwmuurisolatie van zoveel mogelijk lokale Achterhoekse partijen.” De gemeenten Bronckhorst en Winterswijk hebben afgelopen zomer een eigen inkoopactie georganiseerd en doen daarom nu niet mee in deze actie van Agem Energieloket.

Beschikbare financieringsmogelijkheden

“De deelnemende woningeigenaren worden ook geïnformeerd over de financieringsmogelijkheden om de maatregelen te betalen”, vertelt de programmaleider. “De meeste Achterhoekse gemeenten bieden de mogelijkheid om via de Toekomstbestendig Wonen regeling energiebesparende maatregelen te financieren. Daarnaast is er een landelijke isolatiesubsidie beschikbaar, ook wel de SEEH genoemd, waarmee huisbezitters 20% van de kosten vergoed kunnen krijgen. In het advies van de energieadviseur worden de financieringsmogelijkheden voor de specifieke situatie op een rij gezet. Echt maatwerk dus.”

Aanmelden

Woningeigenaren met een woning gebouwd voor 1985, zullen de komende weken een uitnodiging voor deelname ontvangen van de lokale wethouder. Aanmelden kan via www.agem.nl/bespaaractie.

Campagnebeeld Achterhoekse Bespaaractie
Campagnebeeld Achterhoekse Bespaaractie
Belinda Haverkamp, Team Klantenservice
Belinda Haverkamp, Team Klantenservice

Heb je vragen over de Achterhoekse Bespaaractie?

Onze klantenservice is er om je te helpen. Onze klantenservice is elke werkdag van 9.00 tot 17.00 uur te bereiken via 0314 - 820 360. Of kijk op onze actiepagina www.agem.nl/bespaaractie.