• Menu

Hulp bij financiële problemen

2 maart 2022

Door de sterk gestegen energieprijzen kan je problemen krijgen met het betalen van je energierekening. In Nederland heeft meer dan een miljoen mensen een te laag inkomen om de vaste lasten, zoals huur en de energierekening, te betalen. Dit kan zorgen voor grote problemen. Wat kan je doen als je de energierekening niet meer kan betalen?

De tegemoetkoming die de overheid in het najaar aan alle huishoudens heeft beloofd, is niet genoeg voor mensen met een laag inkomen of een uitkering die geen spaargeld hebben en in slecht geïsoleerde huizen wonen.

Woon je in de Achterhoek en heb je te maken met financiële problemen door de hoge energierekening? Jouw gemeente kan je hierbij helpen. In dit document vind je de contactgegevens binnen jouw gemeente. 

Voor mensen die op of net boven het sociaal minimum leven, is er een extra tegemoetkoming van €200 via de gemeente. Dit moet echter nog geregeld worden, terwijl op dit moment de energierekening voor veel mensen al te hoog is. Zowel bij de Armoedecoalitie als via het Meldpunt Energiealarm van de Woonbond komen berichten binnen van mensen die met hun jas aan in huis zitten en de verwarming niet meer aan doen, omdat ze dat niet kunnen betalen. 

Is je woning slecht geïsoleerd? Zit je in de kou of op de tocht? Meld het de Woonbond via het Meldpunt Energiealarm. De Woonbond gebruikt je melding om bij verhuurders, politiek en pers aandacht te vragen voor hoge energiekosten in onzuinige huurwoningen en de comfort- en gezondheidsklachten die dat met zich mee brengt.

Bron: Woonbond

Hulp bij financiële problemen
Vraag hulp als je moeite hebt om je energierekening te betalen.