• Menu

De sleutel tot een energieneutrale woning, voor en door Achterhoekers

20 mei 2020

Je woning met een mooi aanbod verduurzamen én de lokale economie stimuleren. Dat kan met het nieuwe verduurzamingsproject, waarmee Agem woningeigenaren en ondernemers helpt een volgende stap te zetten in verduurzaming.

Met inzet van de Regio Deal start een verduurzamingsproject voor woningeigenaren én ondernemers om op aan te haken. Particulieren in de Achterhoek krijgen de kans om hun woning met een mooi aanbod te verduurzamen, waarbij Agem hen helpt. De bijvangst is stimulering van de lokale economie, doordat aannemers, installateurs en leveranciers uit de Achterhoek hiervoor aan het werk worden gezet.

Pilot met verduurzaming van 30 woningen

Samen met de Achterhoekse gemeenten, Hogeschool Arnhem-Nijmegen én regionale bedrijven als co-financiers starten wij met een pilot van 30 woningen. De verbonden driehoek van verduurzamingsmaatregelen, energiebespaargarantie én financiering volgt uit één consortium van Achterhoekse partijen.

Het is een breed omvattende samenwerking. De gemeenten helpen ons in het vinden van geïnteresseerde particulieren en zorgen voor het aanhaken van de lokale aannemers, installateurs en leveranciers. De HAN-studenten vanuit de minor Circulaire economie onderzoeken best practices, analyseren beschikbare data van verduurzamingsmaatregelen en helpen bij het opzetten en verder uitwerken van business cases. De lokale uitvoerende bedrijven verleiden we om deel te nemen. Namelijk in een consortium waarin we een innovatieve propositie voor particuliere huizenbezitters uitwerken.

Meer informatie of aanhaken als ondernemer?

Met de regionale samenwerking ontstaat een aanbod waarmee de verduurzaming van particuliere huiseigenaren een forse stap verder komt. Tijdens roadshows voor uitvoerende partijen zullen wij onze ideeën naar buiten brengen. Houd de uitnodiging daarvoor in de gaten. Wil je meer weten over dit initiatief? Neem dan contact met ons op en vraag naar Eric Kouters.

De sleutel tot een energieneutrale woning, voor en door Achterhoekers
De sleutel tot een energieneutrale woning, voor en door Achterhoekers