• Menu

Agem laat Achterhoek samen én lokaal zonnepanelen inkopen.

Agem Energieloket biedt particuliere woningbezitters in de Achterhoek collectief inkoopvoordeel voor de aanschaf van zonnepanelen. Deze ‘Achterhoekse Zonactie’ wordt uitgevoerd in opdracht van de Achterhoekse gemeenten en bundelt de inkoop van zonnepanelen van meerdere woningbezitters, waardoor een scherpere inkoopprijs kan worden geboden.

Achterhoekse Zonactie.

Via Agem Energieloket kunnen particuliere woningbezitters uit de Achterhoek zich aanmelden. Na aanmelding neemt één van de lokale installateurs contact op voor een vrijblijvend persoonlijk aanbod. Dit aanbod betreft de zonnepanelen, installatie en garantie, allen afgestemd op de situatie van de betreffende woningbezitter. Op basis van dit aanbod beslist je zelf of het plan ook wordt uitgevoerd.

‘We werken tijdens de Achterhoekse Zonactie uitsluitend samen met Achterhoekse installateurs, zodat we de lokale economie stimuleren. Erg welkom in deze uitzonderlijke Corona-tijden! Belangrijker nog: deelnemers hebben nu én in de toekomst een lokaal aanspreekpunt. Alle geselecteerde bedrijven voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen, zodat deelnemers verzekerd zijn van een optimale prijs-kwaliteitverhouding’, aldus Erik Stemerding, projectleider bij Agem Energieloket.

Besparen op jouw rekening.

Momenteel ligt de terugverdientijd van de aanschaf van zonnepanelen op 5 tot 7 jaar. Als particuliere woningbezitter is het ook mogelijk energie terug te leveren aan een energieleverancier. De regeling hiervoor is op dit moment financieel erg interessant. Naar verwachting verandert deze regeling vanaf 2023, wat het nu het juiste moment maakt om tot aanschaf van zonnepanelen over te gaan. Daarnaast zijn er voor inwoners van de Achterhoek gunstige financieringsvormen beschikbaar voor de aanschaf van zonnepanelen. Agem Energieloket is hiervoor hét informatiepunt namens de Achterhoekse gemeenten.

Campagnefoto Achterhoekse Zonactie

Agem Energieloket.

Agem voert namens negen Achterhoekse gemeenten het Agem Energieloket uit. Agem Energieloket is dé plek waar je met al je vragen over energiebesparing terecht kunt. Met eerlijk en onafhankelijk advies wordt elke inwoner van de Achterhoek geholpen in zijn of haar bijdrage aan een energieneutrale regio. Ook voor bedrijven en instellingen biedt Agem Energieloket hulp bij verduurzaming.

Aanmelden voor de actie kan tot en met 31 mei. Meer informatie is te vinden op www.agem.nl/zonactie