Buurtaanpak Achterhoek.

Agem Energieloket werkt in de Achterhoekse gemeenten samen met bewoners om in buurten en dorpen gezamenlijke acties te organiseren om energie te besparen en in de toekomst van het gas af te gaan. Dit noemen we de ‘Buurtaanpak Achterhoek’. Op deze pagina vind je hier meer informatie over. Ook kun je klikken op één van de Buurtaanpak projecten voor meer informatie over de vele mooie initiatieven waar Agem Energieloket bij betrokken is.

Waarom een buurtaanpak?

Er ligt een enorme opgave om onze huizen. buurten en dorpen te verduurzamen de komende jaren. Als woningeigenaar kun je dit zelf oppakken maar je kunt dit ook samen met je buurt doen. Samen kun je meer voor elkaar krijgen als je je kennis en krachten bundelt. Dit kennen we in de Achterhoek natuurlijk als ‘naoberschap’. Dit kan voor allerlei maatregelen (e.g. deelauto’s of groene plantsoenen) maar zeker ook voor energiebesparing. Samenwerken met je buren is…

  • Samen beslissen over investeringen richting aardgasvrij wonen
  • Samen groepskorting regelen voor bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen
  • Samen alle opties uitzoeken
  • Samen je buurt of dorp mooier en duurzamer maken

Wat houdt de buurtaanpak in?

Agem Energieloket biedt een buurtcoördinator die buurten graag verder helpt met hun ideeën en plannen. Eerst een warmtefoto actie of energy party’s? Meteen een collectieve inkoop actie voor isolatie of zonnepanelen? Of samen nadenken over aardgasvrij? De buurtcoördinator zorgt voor een stappenplan en verschillende tools en middelen zoals data over de buurt, hulp in het vergelijken van offertes en campagnematerialen om buren te mobiliseren. Door een bijdrage vanuit de gemeente is deze ondersteuning gratis voor buurten.

Hoe doe ik mee met mijn buurt?

Verzamel een aantal buren, neem contact met ons op en plan samen met ons een eerste keukentafelgesprek. Ben je nog alleen? Dan denken we graag mee met bijvoorbeeld een flyer of buurtactiviteit om meer buren enthousiast te krijgen. Of nodig ons uit bij een bijeenkomst van je energiecoöperatie, wijkraad, dorpsbelangenvereniging etc. zodat we samen de wensen en mogelijkheden kunnen bespreken.

Bel ons op (0314) 820 360 of vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

Ja, ik heb interesse in een buurtaanpak!

Karolien - Buurtcoördinator
Karolien - Buurtcoördinator