Nieuwsarchief Zonnige Bedrijven.

Op deze pagina vind je het nieuwsarchief van Zonnige Bedrijven. Hier lees je hoe het Zonnige Bedrijven programma al wordt toegepast in de regio. Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van een nieuwsitem? Neem dan contact met ons op!

Gedeputeerde Jan van der Meer en wethouder Tineke Zomer openen zonnedak in Winterswijk

Gedeputeerde Jan van der Meer van de provincie Gelderland heeft samen met Tineke Zomer, wethouder in Winterswijk, het zonnedak van Hoveniersbedrijf Sjoerd Frielink geopend. Op de bedrijfshal aan de Stevinstraat zijn zo’n 800 zonnepanelen geïnstalleerd, waarmee ruim 215.000 kWh zonne-energie per jaar wordt opgewekt. Frielink gaat zelf een groot deel van de energieopbrengst benutten, de resterende groene stroom wordt geleverd aan het elektriciteitsnet.

Lees meer

25ste grote bedrijfszonnedak in Doetinchem een feit

Eind juni 2020 is in de gemeente Doetinchem het 25ste grote zonnedak in bedrijf gegaan. De aanleg van het aantal grote zonnedaken met 350 zonnepanelen of meer komt momenteel in een versnelling. Mede dankzij het project ‘Zonnige Bedrijven’ van de gemeente Doetinchem en Agem.

Lees meer

Steeds meer grote zonnedaken bij bedrijven in Winterswijk

Je kunt het meestal vanaf de straat niet zien, maar inmiddels hebben al tientallen bedrijven in de gemeente Winterswijk een groot zonnedak gerealiseerd, of treft men hiervoor serieuze voorbereidingen. Graag laten we je kennismaken met een aantal van deze bedrijven.

Lees meer

Duizenden zonnepanelen op bedrijfsdaken

Het project ‘Zonnige Bedrijven’ van vijf Achterhoekse gemeenten in samenwerking met de Agem, krijgt steeds meer gestalte. Het Graafschap College en het Rietveld Lyceum in Doetinchem zijn twee grote concrete voorbeelden, want op de daken van de onderwijsinstellingen worden in totaal tweeduizend zonnepanelen geplaatst.

Lees meer

Dit is niet zomaar een dak vol panelen, dit is teamwork!

Eigenlijk is het idee zo simpel. Maar je moet er wel aan beginnen. En… de juiste mensen om je heen verzamelen, kan het allemaal nog veel makkelijker maken. Zo’n 250 bedrijven in de Achterhoek hebben zich al gemeld bij Agem, Kramp is de eerste die daadwerkelijk is gestart.

Lees meer

Achterhoekse pilot Zonnige Bedrijfsdaken kent succesvolle start

DOETINCHEM, 27 mei 2019 – In vijf Achterhoekse gemeenten voert Agem een pilot uit voor realisatie van grote zonnedaken. Ruim tweehonderd bedrijven hebben zich al aangemeld.

Lees meer

Veel animo in Montferland

Het programma Zonnige Bedrijven is een succes in Montferland. Inmiddels hebben zo’n 45 ondernemingen met 50 daken met een oppervlakte groter dan 500 vierkante meter zich gemeld voor een gratis scan.

Lees meer

Zonnige bedrijven in Montferland

Op donderdag 11 oktober 2018 hebben Agem en de gemeente Montferland een bijeenkomst georganiseerd waar 30 ondernemers en vastgoedeigenaren bij aanwezig waren.

Lees meer

Gemeente Bronckhorst

Wethouder Paul Hofman roept vanaf het dak van het Gemeentehuis in Hengelo (gld.) alle ondernemers en vastgoedeigenaren op mee te doen met het programma Zonnige Bedrijven.

Lees meer