• Menu

Informatieavond Zonnige Bedrijven in Aalten.

Binnenkort start een nieuwe ronde van het programma Zonnige Bedrijven in de gemeente Aalten. De gemeente vindt het belangrijk dat ondernemers geholpen worden in het zetten van stappen op het gebied van verduurzaming en energiebesparing. In het programma Zonnige Bedrijven in de Achterhoek brengt Agem namens Gemeente Aalten kosteloos en onafhankelijk in beeld wat er nu -of op termijn- per situatie mogelijk is en welke keuzes ondernemers kunnen maken. Tijdens twee bijeenkomsten voor ondernemers worden alle (on)mogelijkheden behandeld.

Netcapaciteit.

De berichten over een vol elektriciteitsnet hebben ook de Achterhoek en Aalten bereikt. Ondanks het feit dat er in 2021 door TenneT een rem op de teruglevering werd gezet, verwachten wij in 2022 toch weer nieuwe mogelijkheden. In het 1e kwartaal van 2022 verwacht TenneT een congestieonderzoek af te ronden, waaruit meer duidelijk moet worden welke mogelijkheden er nog zijn voor teruglevering in de Achterhoek. Wij nodigen ondernemers met een grootverbruik aansluiting dan ook van harte uit om deel te nemen aan de informatiebijeenkomst en met ons verder te praten over het programma Zonnige Bedrijven in Aalten.

Salderen kleinverbruikers blijft nog steeds mogelijk.

Naast de uitdagingen zijn er nog steeds mogelijkheden. Zo is salderen op eigen dak bij ondernemers met een kleinverbruik-aansluiting (max 3x80A in de meterkast) nog gewoon mogelijk en hier gelden géén transportbeperkingen. Tijdens de informatiebijeenkomsten zullen experts van Agem het programma Zonnige Bedrijven en de situatie rondom de huidige netcongestie toelichten. Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Gratis quickscan.

​​​​​​​Voor alle inschrijvers biedt Agem een gratis quickscan en businesscase dat de technische en financiële mogelijkheden laat zien voor het plaatsen van zonnepanelen op de eigen bedrijfsdak(en).

Agem 13 01 2020 075 (1)
  • Zonnige Bedrijven - Woensdag 2 februari, 20.00 - 21.00 uur

Aanmelden voor de bijeenkomst. 

De bijeenkomst vindt digitaal plaats. Via onderstaand formulier kun je je aanmelden. Uiterlijk een dag van tevoren ontvang je via mail een Microsoft Teams link, waarmee je kunt deelnemen aan de bijeenkomst. 

  • Wanneer: woensdag 2 februari, 20.00 - 21.00 uur
  • Presentatie door: Thijs Huls, Teamleider ontwikkeling kleinschalige opwek bij Agem en Alfred Veenstra, projectleider ontwikkeling bij Agem.

Aanmelden