Buurtaanpak: Varsseveld.

Wijk van de Toekomst.

Woon je in Varsseveld in de Wijk van de Toekomst dan wil je hier vast meer over weten! De Wijk van de Toekomst is de wijk tussen de Eikenlaan in het noorden en de Graaf van Lohnstraat in het zuiden en Oranjestraat in het westen en de Spoorstraat aan de Oostkant van de wijk. 

De gemeente Oude IJsselstreek, Wonion, Varssevelds Belang en Agem Energieloket willen in deze wijk graag samen met bewoners kijken hoe we in de komende jaren energie kunnen besparen en woning, straat en wijk toekomstbestendig kunnen maken. Een wijk verduurzamen en toekomstbestendig maken is ingrijpend. Daarom werken we samen met bewoners  stap-voor-stap toe naar deze gezamenlijke stip op de horizon. Dit doen we onder de noemer Wijk van de Toekomst.

Luchtfoto
Vier handen die ieder een puzzelstukje vasthouden.

Meedenkavond donderdag 16 september

Wat moet er gebeuren om woning, straat en wijk toekomstbestendig te maken? Energiezuinig wonen, hoe zit dat nou eigenlijk? En wat betekent dat voor jou als inwoner? Hoe groen wil jij je wijk maken? De gemeente, Wonion en Varssevelds Belang, willen graag samen met bewoners kijken hoe we dit in de Wijk van de Toekomst de komende jaren kunnen aanpakken.

Agem Energieloket organiseert in samenwerking met de gemeente en Wonion een meedenkavond voor alle inwoners van de wijk. Doel van deze avond is om samen meer inzicht te krijgen in de wensen en mogelijkheden voor de toekomst en de verduurzaming van de wijk. Meer informatie vind je onder de knop hieronder.

Ga naar de meedenkavond Wijk van de Toekomst in Varsseveld

Initiatief.

Agem Energieloket is betrokken bij dit project om ook samen met eigenaren van koopwoningen in de wijk te kijken naar de kansen en wensen om hun woningen te verduurzamen. Agem Energieloket zal de eigenaren vanuit een onafhankelijke rol ondersteunen met de nodige informatie en advies over o.a.:

  • de mogelijkheden en voordelen die energiebesparende maatregelen je kunnen opleveren;
  • de beschikbare subsidies en financiële regelingen en de financiële mogelijkheden voor jou persoonlijk;
  • het benaderen en selecteren van een eigen en/of tweede aanbieder.

We helpen je graag met het maken van een goede keuze!

De kansen.

We maken elkaar enthousiast en zoeken naar betaalbare mogelijkheden om samen energie te besparen en warmte duurzaam op te wekken. En het mooiste is: iedereen in een wijk kan daartoe initiatief nemen en wij helpen je graag op weg.

Doordat meerdere panden in jouw buurt worden opgeknapt en energiezuiniger worden gemaakt, ontstaan er ook kansen en mogelijke voordelen voor jou als woningeigenaar. Door als woningeigenaar ook deel te nemen wordt de eenheid in de uitstraling van de wijk behouden. Uiteraard ben je helemaal vrij in de keuze om wel of niet deel te nemen aan de werkzaamheden. Door beschikbaarheid van enkele subsidies en financieringsmogelijkheden kan het nog gunstiger zijn om de woning op te knappen en/of energiezuiniger te maken. Eventueel kun je het opknappen van jouw huis combineren met het aanschaffen van zonnepanelen.

Actuele stand van zaken.

16 september 2021:  Meedenkavond voor bewoners in de wijk tussen de Eikenlaan in het Noorden en de Graaf van Lohnstraat in het Zuiden

Een programma van de Provincie Gelderland.

Wijk van de Toekomst is een programma van de Provincie Gelderland en richt zich op één van de hoofdthema’s van de energietransitie in de gebouwde omgeving: de integrale duurzame wijkontwikkelingen met als stip aan de horizon: stapsgewijze afkoppeling van het aardgas van de Gelderse wijken én de opbouw van een nieuwe basis voor warmtevoorziening.

Vragen over energie besparen, isoleren of verduurzaming?

Bij Agem Energieloket kun je terecht voor advies op het gebied van energiebesparing, duurzaam (ver)bouwen en financieringsmogelijkheden.

Bij ons krijg je gewoon goed Achterhoeks advies en geven wij jou een duidelijk antwoord op al jouw vragen. Je kunt ons elke werkdag bereiken tussen 9.00 en 17.00 uur.  Bel ons op (0314) 820 360 of mail naar buurtaanpak@agem.nl

Belinda Haverkamp, Team Klantenservice
Belinda Haverkamp, Team Klantenservice
Sanne legt het uit
  • Interesse

  • Situatie

  • Gemeente

Waar wil je meer over weten?
Bekijk de uitleg van Sanne
Vind hier meer inspiratie over verduurzaming in de Achterhoek!