Projectleider Energietransitie Wijkgericht (32-40 uur)

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een Projectleider Energietransitie Wijkgericht. Kan jij (groepen) mensen in beweging krijgen, ben je enthousiast, flexibel en houd je van uitdagingen? Wil jij het meest energieke team van de Achterhoek versterken? Misschien ben jij dan onze nieuwe collega!

Wat ga je doen?

Door inwoners van de Achterhoek wegwijs te maken in hulpmiddelen en mogelijkheden helpen wij mensen om energiezuiniger te wonen. In samenwerking met de gemeenten ontwikkelen we diensten en programma’s om vraag en aanbod op het gebied van energiebesparing te verbinden. We hebben steeds meer projecten op wijkniveau. In de wijkgerichte aanpak begeleiden we inwoners bij het isoleren en verduurzamen van hun woning met advies en aanbod tot het daadwerkelijk uitvoeren van maatregelen. Dat is waar jij mee aan de slag gaat.

Jouw belangrijkste werkzaamheden:

  • Uitvoeren van wijkanalyses;
  • Planningen opstellen en de voortgang bewaken, bijhouden van projectadministratie;
  • Bewustwording en enthousiasme creëren, bijvoorbeeld door het organiseren van bijeenkomsten;
  • Stimuleren van geselecteerde wijken om samen energie te besparen en de woningen te isoleren bijvoorbeeld door het opzetten van collectieve inkoopacties;
  • Informatie over leningen en financiële regelingen zo toegankelijk mogelijk maken;
  • Volgen van ontwikkelingen in de regio (marktkennis, specifieke kennis van gemeenten);
  • Signaleren en wegnemen van drempels die in de verschillende buurten bestaan en zorg dragen voor de opvolging van de oplossingen;
  • Samenwerken en afstemmen met partners, leveranciers en gemeenten.

Wie ben jij?

Je bent een enthousiaste aanpakker. Je bent in staat om zelfstandig en gestructureerd te werk te gaan. Je houdt van een uitdaging, bent stressbestendig en weet het overzicht goed te bewaren. Jouw CV laat een passende opleiding en/of relevante werkervaring binnen projectleiding zien met een HBO werk- en denkniveau. Het is een pré wanneer je over basiskennis van het verduurzamen van woningen beschikt of wanneer je in staat bent om deze technische kennis snel eigen te maken.

Je bent oplossingsgericht, jouw creativiteit helpt je in complexe en veranderlijke situaties. Met jouw communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht kun je op een passende manier in gesprek met de diverse stakeholders. Je voelt je thuis in een sociaal team van harde werkers, met aandacht voor ieders eigen persoonlijkheid.

Renate over haar rol als projectleider bij team wijkaanpak:
“Bij het Energieloket stort ik mij op projecten waarmee wij woningeigenaren willen helpen met verduurzamen. Dit doe ik met een heel leuk team. We hebben gezamenlijke en individuele projecten, maar ook daarbij is een onderlinge samenwerking belangrijk. Voor de projecten doe ik onderzoek, stel ik een plan op en leid de uitvoering. Ik kijk er naar uit om dit met iemand samen te kunnen doen!”

Wie zijn wij?

Vanuit het Energieloket werken we met z'n allen aan een missie waar we achter staan en dat geeft energie!

Wij geloven dat we anders moeten omgaan met energie in onze woon- en werkomgeving. Dit begint met bewustwording van waar energie vandaan komt en hoe we ermee omgaan. Om betaalbare energiezekerheid te borgen willen we alle energie die we nodig hebben halen uit schone, hernieuwbare bronnen. En de energie die we besparen, hoeven we niet op te wekken.
Bij het Energieloket kunnen inwoners terecht voor alles wat met energie besparen te maken heeft. Van inzicht en advies over energiebesparing tot informatie over financieringsmogelijkheden en begeleiding bij uitvoering. Dit doen we in samenwerking met de Achterhoekse gemeenten.
Vanuit intrinsieke motivatie zetten wij ons dagelijks met veel enthousiasme in voor de Achterhoek. We hechten veel waarde aan een goede teamgeest en flexibiliteit, vieren behaalde successen -groot of klein- graag (op een bescheiden manier) met het hele team en proberen elkaar te blijven inspireren via kennisdeling.

Wat bieden wij?

We bieden de mogelijkheid tot tijd- en locatie-flexibel werken, een duurzame pensioenregeling en je ontvangt van ons een laptop en maandelijkse telefoonvergoeding. Agem Energie Experts BV verzorgt de personele inzet van het Energieloket en daar zul je dan ook in dienst komen. We bieden een salaris tussen € 3.070 en € 4.380 bruto per maand bij een 40-urige werkweek, afhankelijk van relevante kennis en ervaring.

Reageren?

Weet je genoeg, herken je jezelf in bovenstaand profiel en ben je enthousiast over deze functie? Dan ontvangen we heel graag jouw motivatie en CV via sollicitaties@agem.nl, of via onderstaand formulier.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Cato Moens of Erik Stemerding via telefoonnummer 0314-820 388.

Direct solliciteren