Maak een warmtewandeling door jouw buurt.

Door middel van een warmtefoto kun je zien waar jouw huis warmte verliest en waar het eventueel zinvol is om extra (isolerende) maatregelen te nemen en zo geld te besparen. Wordt er in jouw wijk door een buurtteam een warmtefoto actie georganiseerd? Dan biedt Agem Energieloket je de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan deze actie. 

De warmtefoto acties vinden altijd plaats in de winter. Als het buiten koud genoeg is worden er met een warmtebeeldcamera foto’s gemaakt van jouw woning. Op dit moment zijn er geen actieve warmtefoto acties meer, deze zullen komend najaar weer starten. Wat kun je nu wél doen? Ga op zoek naar buurtgenoten die ook geïnteresseerd zijn in een warmtefoto en neem contact met ons op. Een warmtewandeling wordt altijd door een groep buurtgenoten of lokale vereniging uitgevoerd, Agem Energieloket helpt jullie hierbij.

Persoon met warmtecamera gericht op een woning

Hoe werkt een warmtewandeling?

In een training leren we het buurtteam een warmtefotocamera te bedienen en hoe warmtefoto’s af te lezen zijn. Vervolgens kan de warmtewandeling worden gemaakt. Dit zal plaatsvinden in de winter, wanneer de nachttemperatuur rond het vriespunt is. Wanneer je je hebt aangemeld ontvang je vanzelf bericht met de datum waarop de foto’s van jouw huis worden gemaakt en verdere instructies. Na de actie zal er een terugkoppeling zijn, zodat je precies weet waar jij op kan besparen! Tijdens deze terugkoppeling kunnen we ook kijken naar de mogelijke vervolgstappen, zoals gezamenlijke isolatie, dubbel glas of zonnepanelen inkopen.

Alfred Veenstra, Projectleider
Alfred Veenstra, Projectleider

"Als programmaleider zie ik van dichtbij wat zo'n warmtefoto kan opleveren. Je denkt soms dat jouw huis goed geïsoleerd is, maar vergis je niet! Uit ervaring kan ik vertellen dat je áltijd nieuwe inzichten krijgt door een warmtefoto. Het helpt je altijd verder! Nu heb je de kans om dit samen met jouw wijk of buurt te organiseren. Het is nog gratis ook, dus waarom deze kans laten schieten?" - Alfred Veenstra, Programmaleider Energieloket

Sanne legt het uit
  • Interesse

  • Situatie

  • Gemeente

Waar wil je meer over weten?
Bekijk de uitleg van Sanne
Vind hier meer inspiratie over verduurzaming in de Achterhoek!