Krijg inzicht met een warmtefoto.

Wanneer het kouder wordt zetten we de verwarming vaker aan. Deze warmte wil je natuurlijk zo lang mogelijk in je woning vasthouden, maar vaak gaat een groot deel van de warmte verloren door slechte isolatie, naden en kieren. Dit warmteverlies zorgt ervoor dat er meer gestookt moet worden, wat vervolgens leidt tot hogere energiekosten.

Waarom een warmtefoto laten maken?

Door middel van een warmtefoto kun je zien waar je huis warmte verliest en waar het eventueel zinvol is om extra maatregelen te nemen en zo geld te besparen.

Wordt er in jouw wijk door een buurtteam een warmtefoto actie georganiseerd? Dan biedt Agem Energieloket in samenwerking met de gemeente jou nu de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan deze warmtefoto actie. Bekijk hieronder of jouw buurt al meedoet óf meld jouw buurt aan en krijg inzicht in de mogelijkheden.

Hoe werkt een warmtefoto-actie?

Wij zijn op zoek naar enthousiaste en geïnteresseerde bewoners die samen als buurtteam een warmtefoto actie willen realiseren. We bieden een training aan waarin we het buurtteam leren een warmtefotocamera te bedienen en hoe warmtefoto’s af te lezen zijn. Vervolgens gaan we samen met jullie aan de slag om de warmtefoto actie te realiseren. Deze zal plaatsvinden in de herfst/winter van dit jaar, wanneer de nachttemperatuur rond het vriespunt is. Na de actie zal er een terugkoppeling zijn, zodat je precies weet waar jij op kan besparen!

Tijdens deze terugkoppeling kunnen we ook kijken naar de mogelijke vervolgstappen, zoals bijvoorbeeld gezamenlijke isolatie, dubbel glas of zonnepanelen inkopen. 

Deelnemende wijken.

Woon jij in in een van de onderstaande wijken? 

 • Gemeente Bronckhorst: 
  Woon je in de gemeente Bronckhorst en wil je via de 'Op Morgen-campagne' een warmtefoto van jouw huis aanvragen? Dat kan via de knop hieronder.

Aanmelden gemeente Bronckhorst

Een warmtefoto-actie organiseren in jouw wijk?

Staat jouw buurt er niet tussen? Maar ben je wel geïnteresseerd in een warmtefotoactie? Meld je dan aan voor de Buurtaanpak! Wie weet kan jij met jouw buren in dit najaar een actie starten!

Aanmelden voor de Buurtaanpak

Wat kun je zien op een warmtefoto?

Met een warmtebeeldcamera kunnen de volgende gebreken worden opgespoord:

 • Ontbrekende isolatie;
 • Natte of uitgezakte isolatie;
 • Koudebruggen (in de isolatie);
 • Kieren, naden en gaten (nauwkeuriger in combinatie met een blowerdoortest);
 • Luchtdichtheid van de woning (alleen in combinatie met een blowerdoortest);
 • Bouwgebreken;
 • Onjuiste detaillering;
 • Lekkages.

"Als programmaleider zie ik van dichtbij wat zo'n warmtefoto kan opleveren. Je denkt soms dat jouw huis goed geïsoleerd is, maar vergis je niet! Uit ervaring kan ik vertellen dat je áltijd nieuwe inzichten krijgt door een warmtefoto. Het helpt je altijd verder! Nu heb je de kans om dit samen met jouw wijk of buurt te organiseren. Het is nog gratis ook, dus waarom deze kans laten schieten?"
- Rob Blanken, Programmaleider Energieloket