Krijg inzicht met een warmtefoto.

Het wordt weer kouder buiten en we zetten de verwarming steeds vaker aan. Deze warmte wil je natuurlijk zo lang mogelijk in je woning vasthouden, maar vaak gaat een groot deel van de warmte verloren door slechte isolatie, naden en kieren. Dit warmteverlies zorgt ervoor dat er meer gestookt moet worden, wat vervolgens leidt tot hogere energiekosten.

Waarom een warmtefoto laten maken?

Via warmtefoto’s kun je zien waar een huis warmte verliest en waar het eventueel zinvol is om extra maatregelen te nemen en zo geld te besparen. Agem Energieloket biedt jou nu de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een warmtefoto actie. Bekijk hieronder of jouw buurt al meedoet óf meld jouw buurt aan en krijg inzicht in de mogelijkheden.

Warmtefoto in de gemeente Bronckhorst.

Woon je in de gemeente Bronckhorst en wil je via de 'Op Morgen-campagne' een warmtefoto van jouw huis aanvragen? Dat kan via de knop hieronder.

Aanmelden gemeente Bronckhorst

Aanmelden warmtefoto buurtprojecten.

Momenteel kun je je aanmelden voor het project in de Pelkwijk in Winterwijk.

Ben jij bewoner van deze buurt? Meld je dan direct aan via het formulier hieronder!

Staat jouw buurt er niet tussen?

Maar ben je wel geïnteresseerd in een warmtefoto? Meld je dan aan voor de Buurtaanpak van volgend jaar! Wie weet kan jij met jouw buren in 2021/2022 een actie starten!

Als je genoeg buren hebt verzameld kunnen we aan de slag. Er wordt een training aangeboden waarin een camerateam van bewoners/vrijwilligers leert hoe en wat er komt kijken bij het maken van een warmtebeeld. En hoe je dit beeld uiteindelijk kunt beoordelen/lezen. Daarnaast krijg je instructies hoe de bediening van deze speciale camera's moet. Deelname voor deze training is natuurlijk gratis!

Buurtaanpak

Aanmelden voor een warmtefoto.

Let op: als een veld rood kleur is deze onjuist of niet volledig ingevuld. Vul de postcode in zonder spatie (bijvoorbeeld '7001EX' en een telefoonnummer zonder streepjes, spaties, haakjes of andere tekens (bijvoorbeeld 0612345678).

Vragen of meer weten?

Neem dan contact op met Sanne Schrader van Agem Energieloket, via warmtefoto@agem.nl of via 0314 - 820 360.

Sanne Schrader - Programmamedewerker Energieloket
Sanne Schrader - Programmamedewerker Energieloket

Wat kun je zien op een warmtefoto?

Met een warmtebeeldcamera kunnen de volgende gebreken worden opgespoord:

 • Ontbrekende isolatie;
 • Natte of uitgezakte isolatie;
 • Koudebruggen (in de isolatie);
 • Kieren, naden en gaten (nauwkeuriger in combinatie met een blowerdoortest);
 • Luchtdichtheid van de woning (alleen in combinatie met een blowerdoortest);
 • Bouwgebreken;
 • Onjuiste detaillering;
 • Lekkages.

Tips voor foto's.

 • Laat de warmtefoto uitvoeren en interpreteren door een ervaren energiespecialist. Die weet onder meer hoe je moet corrigeren voor verschillende eigenschappen van bouwmaterialen.

 • Op een warmtescan kan je zien of op plaatsen isolatie ontbreekt, of er naden en kieren zijn en of er koudebruggen zijn.

 • Als je een warmtebeeld laat maken, kan je het beste ventilatieroosters sluiten, de gordijnen openen en het hele huis 24 uur voorafgaand aan de scan op kamertemperatuur verwarmen zodat warmtelekken goed zichtbaar zijn op de warmtescan.

 • Door in buurt of straat gezamenlijk aan de slag te gaan met warmtefoto's kun je het warmtebeeld van jouw huis vergelijken met dat van je buurman, als precies bekend is welke isolatie in het huis van de buren aanwezig is.