Energiezuinig ondanks gas.


In 2012 besloot familie Hulzink om zonnepanelen op hun vrijstaande woning te plaatsen. Dat beviel zó goed dat ze energiebespaarjeuk kregen en samen met hun installateur op zoek gingen naar verdere bespaarmogelijkheden. Inmiddels heeft de familie dan ook een zonneboiler en een warmtepomp.

 

Haarlo: Energiezuinig ondanks gas.
Haarlo : Energiezuinig ondanks gas

Algemene informatie:

  • Waar: Haarlo
  • Soort locatie: vrijstaande woning
  • Initiatiefnemers: Familie Hulzink
  • Uitgevoerde maatregelen: warmtepomp, zonneboiler, zonnecollectoren, zonnepanelen

 

VIDEO: De familie Hulzink vertelt je graag meer over hun duurzame woning!

Bezuinigen op gas.

“Toen we de warmtepomp installeerden, hebben we wel degelijk overwogen om helemaal gasvrij te worden”, vertelt Rudy Hulzink. “We hadden alleen een vrij nieuwe gaskachel in de woonkamer die we toch graag wilden houden.” Daarom viel de keus op een combinatie met een kleine CV ketel. “Als we die kachel niet hadden gehad, waren we zeker gasloos gegaan. Maar toch hebben we nu op het gasverbruik al een flinke besparing!”

De 16 zonnepanelen leveren net niet genoeg stroom aan de familie om helemaal zelfvoorzienend te zijn. “Dat vind ik op zich nog wel jammer, maar ze werken verder perfect!”, aldus Rudy. “De energiekosten zijn mooi laag; dat geld gebruiken we voortaan om lekker met vakantie te gaan!”

Tips?

De familie is erg blij met de veranderingen. “Het verduurzamen verliep eigenlijk vrij soepel”, antwoordt Rudy op de vraag of ze ergens tegenaan liepen. “Als je de goede installateur maar hebt, die je goed kan adviseren!”

Sanne legt het uit
  • Interesse

  • Situatie

  • Gemeente

Waar wil je meer over weten?
Bekijk de uitleg van Sanne
Vind hier meer inspiratie over verduurzaming in de Achterhoek!