Bereken ons aanbod.

Voordat je wisselt van energieleverancier, wil je natuurlijk eerst weten wat deze wijziging betekent in jouw situatie. Op deze pagina kun je gemakkelijk berekenen wat de verwachte maandkosten zijn wanneer jij overstapt op energie via Agem. Vul je postcode en productkeuze in en wij presenteren je graag een geheel vrijblijvend aanbod!

Energie via Agem.

Om jou energie te kunnen leveren, werken wij samen met energieleverancier Anode, waarbij wij juridisch wederverkoper zijn. Dat betekent heel concreet dat jij het energiecontract met Anode Energie afsluit. Agem faciliteert je in dit proces. Ook voor vragen kun je gewoon bij ons terecht, zodat je profiteert van onze Achterhoekse, persoonlijke benadering. 

Hand die brandend lampje vasthoudt.
Mireille Koster - Team Klantenservice
Mireille Koster - Team Klantenservice

Ontdek ons aanbod voor jou!

Indien je graag persoonlijk contact met ons hebt over ons specifieke voorstel voor jou, dan staat onze klantenservice voor je klaar. Mireille, of één van haar collega's, staat je graag te woord. We zijn bereikbaar via 0314 - 820 388.

Wil je graag eerst zelf aan de slag met een berekening, vul dan je gegevens hieronder in en doorloop de stappen om tot een vrijblijvend aanbod te komen. 

Ben je ondernemer? Dan kom je misschien in aanmerking voor een grootverbruikaansluiting. Hieronder vind je meer informatie over een grootverbruikaansluiting.

Onze scherpe energietarieven.

Meer weten over de tarieven die Agem hanteert? Klik dan hier voor een actueel overzicht van onze tarieven.

Grootverbruikaansluiting.

Voldoe jij aan de criteria voor een grootverbruikaansluiting? Dan maken we graag een maatwerkvoorstel voor jou. Je kunt dit voorstel aanvragen door ons formulier in te vullen. Indien je niet zeker weet of je aan de criteria voor een grootverbruikaansluiting voldoet, dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. Ook kun je kijken bij onderstaande veelgestelde vragen. Misschien staat hier jouw antwoord al bij!

 • Wat is een grootverbruiker voor gas?
 • Als je een aansluiting hebt met een gasmeter groter dan G25. Met een doorlaatwaarde van meer dan 40 kubieke meter gas per uur. Weet je niet zeker of je in de categorie grootverbruiker valt? Het is eenvoudig te controleren. Alleen grootverbruikers ontvangen namelijk elke maand een factuur voor de kosten van de netbeheer (netbeheerder in de regio Achterhoek is Liander).

 • Wat is een grootverbruiker voor elektriciteit?
 • Als je een aansluiting hebt groter dan 3×80 Ampère. Weet je niet zeker of je in de categorie grootverbruiker valt? Het is eenvoudig te controleren. Alleen grootverbruikers ontvangen namelijk elke maand een factuur voor de kosten van de netbeheer (netbeheerder in de regio Achterhoek is Liander).

 • Waarom moeten grootverbruikers een meetdienst regelen?
 • Grootverbruikers zijn verplicht om zelf de meetinrichting te regelen en de bijbehorende meetdiensten. Een meetbedrijf installeert energiemeters en leest deze uit. De data wordt gebruikt om je te factureren op basis van jouw werkelijke energieverbruik (en niet op basis van een voorschotbedrag zoals bij kleinverbruikers gebeurt).

 • Welke tarieven hanteert Agem?
 • Wij hanteren voor elektriciteit (levering en terug levering) en gas vaste tarieven (vaste prijstermijnen) en een variabel tarief.

  Het vaste elektriciteitstarief.
  De vaste tarieven hebben een termijn van 1 t/m 5 jaar, het tarief staat voor de betreffende termijn vast.

  Het variabele elektriciteitstarief.
  Voor het variabele tarief geldt: het tarief staat niet vast, maar varieert elke dag (uur).
  De EPEX SPOT (spotmarkt voor energie) bepaalt voor ieder uur van de dag een uurprijs voor elektriciteit. Op de EPEX SPOT wordt door marktpartijen hun vraag voor de volgende dag ingebracht. Daarnaast is er een bepaalde hoeveelheid elektriciteit die wordt aangeboden. De vraag en het aanbod voor die volgende dag worden vervolgens geanalyseerd en vervolgens komen de uurprijzen tot stand.

  Toeslag/afslag op variabele elektriciteitstarief.
  De prijzen waarvoor Agem elektrische energie inkoopt dan wel levert zijn elk uur gelijk aan de prijs zoals die tot stand komt op EPEX. Agem maakt kosten (uitvoering van de Programmaverantwoordelijkheid, de uitvoering van de inkoop of verkoop op de EPEX en de kosten van onbalans) en daarom hanteren wij een procentuele op/afslag op ons variabele tarief.