• Menu

Ook VvE's kunnen aan de slag met verduurzaming

3 november 2020

Ben jij bewoner van een appartementencomplex, dan is het zinvol om met je VvE eens na te gaan welke mogelijkheden er zijn om je pand te verduurzamen.

Een goede eerste stap is het laten opstellen van een energieadvies. Daarmee zie je direct hoe je pand er nu voor staat en welke mogelijkheden er zijn om te verduurzamen. Laat je nu een energieadvies opstellen, dan kun je tot maximaal 75% van de kosten terugkrijgen via de landelijke SEEH-subsidie. Deze regeling geldt in ieder geval nog tot eind dit jaar.
Ook na 2020 is er subsidie beschikbaar voor isolatiemaatregelen, omdat de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) dan met isolatie wordt uitgebreid.

Energieadvies

Globaal is voor het energieadvies subsidie te verkrijgen in 3 varianten:

  • Alleen energieadvies (zonder besluit tot investeren)
  • Energieadvies met procesbegeleiding (inclusief besluit tot investeren)
  • Energieadvies met meerjarenonderhoudsplan (MJOP, waarin minimaal 2 energiebesparende maatregelen zijn opgenomen) en eventueel procesbegeleiding

Indien subsidie wordt aangevraagd voor energieadvies én procesbegeleiding, dan moeten de maatregelen binnen 5 jaar worden uitgevoerd. Indien subsidie wordt aangevraagd voor energieadvies met een meerjarenonderhoudsplan, dan moeten de maatregelen binnen 10 jaar worden uitgevoerd.

Wil je weten waar voor jouw VvE de kansen liggen? Wacht niet langer en vraag een energieadvies aan. Agem Energieloket kan je in contact brengen met gecertificeerde adviseurs, neem daarvoor contact met ons op via energieloket@agem.nl.

Meer informatie over de SEEH voor VvE's vind je onderaan deze pagina

Ook VvE's kunnen aan de slag met verduurzaming
SEEH subsidie om te verduurzamen