Buurtaanpak:
Overstegen in Doetinchem.

Gemeente Doetinchem en Sité Woondiensten gaan in de wijk Overstegen in Doetinchem groot onderhoud plegen. Verschillende woningen ondergaan diverse wijzigingen om de leefbaarheid te verbeteren.

Initiatief.

Agem Energieloket is betrokken bij dit project om ook samen met eigenaren van koopwoningen in de wijk te kijken naar de kansen en wensen om hun woningen te verduurzamen. Agem Energieloket zal de eigenaren van een koopwoning in de wijk Overstegen vanuit een onafhankelijke rol ondersteunen met de nodige informatie en advies over o.a.:

  • de mogelijkheden en voordelen die energiebesparende maatregelen je kunnen opleveren;
  • de beschikbare subsidies en financiële regelingen en de financiële mogelijkheden voor jou persoonlijk;
  • het benaderen en selecteren van een eigen en/of tweede aanbieder.

We helpen je graag met het maken van een goede keuze!

De kansen.

Doordat de huurwoningen in jouw buurt worden opgeknapt en energiezuiniger worden gemaakt, ontstaan er ook kansen en mogelijke voordelen voor jou als woningeigenaar. Door als woningeigenaar ook deel te nemen wordt de eenheid in de uitstraling van de wijk behouden. Uiteraard ben je helemaal vrij in de keuze om wel of niet deel te nemen aan de werkzaamheden. Door beschikbaarheid van enkele subsidies en financieringsmogelijkheden kan het nog gunstiger zijn om de woning op te knappen en/of energiezuiniger te maken. Eventueel kun je het opknappen van jouw huis combineren met het aanschaffen van zonnepanelen.

Actuele stand van zaken.

December 2020: Bewonersgroep is gevorm en heeft een eerste kennismaking gehad. Hieruit kwam de wens naar voren voor een eigen inventarisatie als het gaat om de maatregelen die er mogelijk zijn en de belangstelling hierna. Deze eerste inventarisatie is dan ook bedoeld om te kijken of en voor welke opties we aanvullende offertes moeten aanvragen. De definitieve beslissing komt uiteraard pas wanneer de opties en offertes duidelijk zijn.

Januari 2021: Woningeigenaren ontvangen begin januari vanuit Agem Energieloket een digitale inventarisatiekaart waarop de interesses kunnen invullen. Met de uitkomsten hiervan kunnen we dan kijken of en voor welke opties we aanvullende offertes moeten aanvragen. Dit is geheel vrijblijvend. We begrijpen heel goed dat jullie eerst de kosten inzichtelijk willen hebben voordat jullie een beslissing nemen. De definitieve beslissing komt uiteraard pas nadat woningeigenaren geïnformeerd zijn en wanneer de opties en offertes duidelijk zijn.

Financieel advies.

Financieel adviseur Chantal Muller staat voor woningeigenaren klaar met financieel advies. Zij benadrukt nogmaals dat jullie vrijblijvend met haar in gesprek kunnen om de financiële mogelijkheden te bekijken. Voor bewoners die een digitale afspraak willen, dat wordt zo snel mogelijk ingepland in februari 2021. Indien bewoners graag persoonlijk met haar om tafel willen, dan maakt Chantal een afspraak nadat er meer bekend is rondom de Corona maatregelen vanuit de Rijksoverheid (RIVM richtlijnen).

Planning.

De planning is afhankelijk van vele externe factoren waaronder COVID-19 en onder voorbehoud.

Oktober 2021: Tweede informatiebijeenkomst voor woningeigenaren
November: Vrijblijvende inschrijving op offertes.
November/december: Aanvragen subsidies, leningen en financieel advies.
November/december: Flora en fauna onderzoek, omgevingsvergunning.
December: Tekenen offertes.
2022: Uitvoeren van maatregelen is afhankelijk van de te uitvoeren maatregelen leverancier.

Meer weten?

Over de kansen en mogelijkheden geven we graag meer informatie. Laat hieronder jouw gegevens achter.
Vragen over energie besparen, isoleren of verduurzaming?

Bij Agem Energieloket kun je terecht voor advies op het gebied van energiebesparing, duurzaam (ver)bouwen en financieringsmogelijkheden.

Bij ons krijg je gewoon goed Achterhoeks advies en geven wij jou een duidelijk antwoord op al jouw vragen. Je kunt ons elke werkdag bereiken tussen 9.00 en 17.00 uur.  Bel ons op (0314) 820 360 of mail naar overstegen@agem.nl

Sanne legt het uit
  • Interesse

  • Situatie

  • Gemeente

Waar wil je meer over weten?
Bekijk de uitleg van Sanne
Vind hier meer inspiratie over verduurzaming in de Achterhoek!