Buurtaanpak:
Overstegen in Doetinchem.

Gemeente Doetinchem en Sité Woondiensten plegen groot onderhoud in de wijk Overstegen. De huurwoningen zijn de afgelopen tijd door Sité al flink aangepakt. Ook Agem Energieloket is bij dit project betrokken. Samen met een actieve groep wijkbewoners onderzoeken we de wensen van en mogelijkheden voor particuliere woningeigenaren in Overstegen. Het Energieloket richt zich samen met de bewoners op de verduurzaming van de koopwoningen in de wijk. Het Energieloket heeft daarbij een onafhankelijke en ondersteunende rol.

Stand van zaken.

Het afgelopen jaar is ontzettend bewogen geweest. De werkgroep heeft meerdere opties verkend met verschillende uitvoerders. Toen we in het najaar van 2021 in een vergevorderd stadium waren met een uitvoerder, trok deze zich plotseling terug. De vraag in de bouwwereld is vele malen groter dan het aanbod. De bouw kampt met een personeelstekort en prijzen staan onder druk. Voor ons project was de beslissing van deze aanbieder een enorme domper.

Maar we hebben niet stil gezeten. We zijn een nieuwe inventarisatie gestart waarna we in gesprek zijn gegaan met een consortium van drie partijen. En het goede nieuws is dat dit consortium, de Noabers Wijkaanpak, op dit moment de laatste hand legt aan een collectief aanbod voor de wijk.

En er is meer goed nieuws! Gelijktijdig met het zoeken naar een nieuwe uitvoerder hebben we samen met de Gemeente Doetinchem een subsidieregeling opgezet voor de wijk Overstegen. Het verduurzamen van je woning is een flinke investering. Door een financiële bijdrage van de Provincie Gelderland en het landelijke Volkshuisvestingsfonds is het mogelijk om jou als woningeigenaar in Overstegen West een subsidie aan te bieden die kan oplopen tot ruim € 10.000,- *. Deze riante subsidie voor woningeigenaren in Overstegen West is mede mogelijk gemaakt door een samenwerking met 8RHK ambassadeurs. Deze subsidie is bovendien aan te vragen bovenop andere subsidieregelingen, zoals de landelijke ISDE-regeling.

Luchtfoto wijk Overstegen in Doetinchem
Wijk Overstegen in Doetinchem

Informatieavond.

Op 22 maart 2022 heeft de informatieavond plaatsgevonden voor bewoners in de wijk. Tijdens deze informatiebijeenkomst heeft het consortium de Noabers Wijkaanpak hun aanbod gepresenteerd en hebben we stilgestaan bij de beschikbare subsidie. 

Het vervolg van deze avond is dat we graag verder met je in gesprek gaan om het aanbod persoonlijk te maken voor jouw situatie. Daarnaast helpt Chantal je graag verder op financieel gebied en helpen wij je vanuit Agem Energieloket verder met de subsidie aanvraag, die je vanaf 1 april via onze website kunt indienen. Je kunt vrijblijvend een gesprek aanvragen via het formulier op deze pagina.

Benieuwd naar het aanbod van de Naobers Wijkaanpak? Bekijk hier het aanbod.

Bekijk hier een samenvatting van de presentatie die gegeven is tijdens de informatieavond. 

Voor wie?

De volgende adressen kunnen meedoen aan de Buurtaanpak Overstegen West:

Adressen Subsidie West

Aanmelden Keukentafelgesprek.

Geef in onderstaand formulier aan over welk onderwerp je in gesprek wilt. De afspraak met de Naobers Wijkaanpak vindt fysiek plaats bij jou thuis. Voor de afspraak met Agem Energieloket en/of Chantal overleggen we hoe deze plaatsvindt. We nemen telefonisch contact met je op om de afspraak te plannen. 
Financieel advies.

Financieel adviseur Chantal Muller staat voor woningeigenaren klaar met financieel advies. Als woningeigenaar in Overstegen kun je vrijblijvend met haar in gesprek om de financiële mogelijkheden te bekijken. Voor bewoners die een digitale afspraak willen, wordt dat zo snel mogelijk ingepland. Met het loslaten van de coronamaatregelen is het ook weer mogelijk om persoonlijk met haar om tafel te gaan. Chantal is thuis in vele financieringsopties en speciale duurzaamheidsleningen en subsidies.

Twijfel jij of je de investering kunt betalen en/of financieren? Neem contact op met Chantal! Zij zal vrijblijvend een overzicht maken of en voor welke mogelijkheden jij in aanmerking komt!

Chantal Muller, Financieel adviseur
Chantal Muller, Financieel adviseur

“Graag help ik jou om de onmogelijkheden, juist wel mogelijk te maken. Want daar ligt mijn specialisatie.” - Chantal Muller

E-mail: info@ckerchantal.nl
Website: www.ckerchantal.nl

Subsidieregeling Overstegen West.

Voor de wijk Overstegen West is een speciale subsidieregeling opgezet. Zo zijn er subsidiebedragen per m2, is de regeling afgestemd op de woningen in Overstegen, wordt er niet gewerkt met minimale oppervlaktes en zijn er voor deze subsidie niet minimaal twee maatregelen nodig. Echter is er wel de voorwaarde dat de woning na werkzaamheden energielabel B of beter heeft. 

Binnen dit project kun je aanspraak maken op 3 subsidieregelingen:

Je kunt op alle 3 de regelingen aanspraak doen als je voeldoet aan de voorwaarden.

Meer informatie

De Naobers Wijkaanpak.

De Naobers Wijkaanpak is een samenwerking van drie echt Achterhoekse bedrijven. Ieder met een eigen specialiteit die samen een sterke driehoeksverhouding vormen. Zij hebben als doel om het verduurzamen van woningen bereikbaar te maken voor iedereen. Jouw weg naar verduurzaming is hun zorg. Eén bedrijf, één aanspreekpunt, nuchtere Achterhoekse mentaliteit en een totaaloplossing voor jouw woning die jij meeneemt naar een duurzame toekomst.

Benieuwd naar het aanbod van de Noabers Wijkaanpak? Bekijk hier het aanbod.

Logo Denaobers Wijkaanpak 300X240
Sanne legt het uit
  • Interesse

  • Situatie

  • Gemeente

Waar wil je meer over weten?
Bekijk de uitleg van Sanne
Vind hier meer inspiratie over verduurzaming in de Achterhoek!