Overstappen op energie via Agem.

Goed om te horen dat je wilt overstappen op energie via Agem! Zo profiteer ook jij van de energie die wij zoveel mogelijk opwekken in onze mooie Achterhoek en werken we samen aan een energieneutrale regio. Met onderstaand formulier wordt jouw persoonlijke aanbod berekend. Je kunt daarna met één klik overstappen naar Achterhoekse Energie, die wij namens energieleverancier Anode aan jou leveren. Snel en gemakkelijk! Na deze klik bereiden wij de overeenkomst voor, dat pas definitief in gaat nadat jij deze hebt ondertekend. 

Grootverbruikaansluiting.

Voldoe jij aan de criteria voor een grootverbruikaansluiting? Dan maken wij graag een vrijblijvend maatwerkvoorstel voor je. Om dit maatwerkvoorstel te ontvangen, kun je dit formulier invullen. Indien je direct wilt overstappen, dan helpt onze klantenservice je graag verder! 

 • Wat is een grootverbruiker voor gas?
 • Als je een aansluiting hebt met een gasmeter groter dan G25. Met een doorlaatwaarde van meer dan 40 kubieke meter gas per uur. Weet je niet zeker of je in de categorie grootverbruiker valt? Het is eenvoudig te controleren. Alleen grootverbruikers ontvangen namelijk elke maand een factuur voor de kosten van de netbeheer (netbeheerder in de regio Achterhoek is Liander).

 • Wat is een grootverbruiker voor elektriciteit?
 • Als je een aansluiting hebt groter dan 3×80 Ampère. Weet je niet zeker of je in de categorie grootverbruiker valt? Het is eenvoudig te controleren. Alleen grootverbruikers ontvangen namelijk elke maand een factuur voor de kosten van de netbeheer (netbeheerder in de regio Achterhoek is Liander).

 • Waarom moeten grootverbruikers een meetdienst regelen?
 • Grootverbruikers zijn verplicht om zelf de meetinrichting te regelen en de bijbehorende meetdiensten. Een meetbedrijf installeert energiemeters en leest deze uit. De data wordt gebruikt om je te factureren op basis van jouw werkelijke energieverbruik (en niet op basis van een voorschotbedrag zoals bij kleinverbruikers gebeurt).

 • Welke tarieven hanteert Agem?
 • Wij hanteren voor electriciteit (levering en terug levering) en gas vaste tarieven (vaste prijstermijnen) en een variabel tarief.

  Het vaste electriciteitstarief.
  De vaste tarieven hebben een termijn van 1 t/m 5 jaar, het tarief staat voor het betreffende termijn vast.

  Het variabele electriciteitstarief.
  Voor het variabele tarief geldt: het tarief staat niet vast, maar varieert elke dag (uur).
  De EPEX SPOT (spotmarkt voor energie) bepaalt voor ieder uur van de dag een uurprijs voor electriciteit. Op de EPEX SPOT wordt door marktpartijen hun vraag voor de volgende dag ingebracht. Daarnaast is er een bepaalde hoeveelheid elektriciteit die wordt aangeboden. De vraag en het aanbod voor die volgende dag worden vervolgens geanalyseerd en vervolgens komen de uurprijzen tot stand.

  Toeslag/afslag op variabele electriciteitstarief.
  De prijzen waarvoor Agem elektrische energie inkoopt dan wel levert zijn elk uur gelijk aan de prijs zoals die tot stand komt op EPEX. Agem maakt kosten (uitvoering van de Programmaverantwoordelijkheid, de uitvoering van de inkoop of verkoop op de EPEX en de kosten van onbalans) en daarom hanteren wij een procentuele op/afslag op ons variabele tarief.

Stap direct over!

Je sluit dan een contract af met energieleverancier Anode. Agem is wederverkoper en faciliteert je in dit proces. Ook voor vragen kun je gewoon bij ons terecht.