Overstappen op energie via Agem.

Goed om te horen dat je wilt overstappen op energie via Agem! Zo profiteer ook jij van de energie die wij zoveel mogelijk proberen op te wekken in onze mooie Achterhoek en werken we samen aan een duurzaam sterke regio.

Energie via Agem.

Om jou energie te kunnen leveren, werken wij samen met energieleverancier Anode, waarbij wij juridisch wederverkoper zijn. Dat betekent heel concreet dat jij het energiecontract met Anode Energie afsluit. Agem faciliteert je in dit proces. Ook voor vragen kun je gewoon bij ons terecht, zodat je profiteert van onze Achterhoekse, persoonlijke benadering.

Twee personen die de handen schudden aan een zonnige tafel
Mireille Koster - Team Klantenservice
Mireille Koster - Team Klantenservice

Stap direct over!

Met onderstaand formulier berekenen we een aanbod voor je. Bevalt ons aanbod? Je kunt met één klik overstappen. Na deze klik bereiden wij de overeenkomst voor, dat natuurlijk pas echt definitief wordt nadat jij deze hebt ondertekend. 

We kunnen ons ook voorstellen dat je deze stappen liever persoonlijk met iemand doorloopt. Bel dan met onze klantenservice. Mireille of één van haar collega's helpt je graag verder!

Wij zijn bereikbaar via 0314 - 820 388.

Waarom kiezen voor Agem?

 • Duurzaam opgewekte stroom
 • Bijdragen aan een sterke, duurzame Achterhoek!
 • Altijd een eerlijke prijs voor energie

Onze scherpe energietarieven.

Meer weten over de tarieven die Agem hanteert? Klik dan hier voor een actueel overzicht van onze tarieven.

Grootverbruikaansluiting.

Voldoe jij aan de criteria voor een grootverbruikaansluiting? Dan maken wij graag een vrijblijvend maatwerkvoorstel voor je. Om dit maatwerkvoorstel te ontvangen, kun je dit formulier invullen. Indien je direct wilt overstappen, dan helpt onze klantenservice je graag verder! 

 • Wat is een grootverbruiker voor gas?
 • Als je een aansluiting hebt met een gasmeter groter dan G25. Met een doorlaatwaarde van meer dan 40 kubieke meter gas per uur. Weet je niet zeker of je in de categorie grootverbruiker valt? Het is eenvoudig te controleren. Alleen grootverbruikers ontvangen namelijk elke maand een factuur voor de kosten van de netbeheer (netbeheerder in de regio Achterhoek is Liander).

 • Wat is een grootverbruiker voor elektriciteit?
 • Als je een aansluiting hebt groter dan 3×80 Ampère. Weet je niet zeker of je in de categorie grootverbruiker valt? Het is eenvoudig te controleren. Alleen grootverbruikers ontvangen namelijk elke maand een factuur voor de kosten van de netbeheer (netbeheerder in de regio Achterhoek is Liander).

 • Waarom moeten grootverbruikers een meetdienst regelen?
 • Grootverbruikers zijn verplicht om zelf de meetinrichting te regelen en de bijbehorende meetdiensten. Een meetbedrijf installeert energiemeters en leest deze uit. De data wordt gebruikt om je te factureren op basis van jouw werkelijke energieverbruik (en niet op basis van een voorschotbedrag zoals bij kleinverbruikers gebeurt).

 • Welke tarieven hanteert Agem?
 • Wij hanteren voor elektriciteit (levering en terug levering) en gas vaste tarieven (vaste prijstermijnen) en een variabel tarief.

  Het vaste elektriciteitstarief.
  De vaste tarieven hebben een termijn van 1 t/m 5 jaar, het tarief staat voor de betreffende termijn vast.

  Het variabele elektriciteitstarief.
  Voor het variabele tarief geldt: het tarief staat niet vast, maar varieert elke dag (uur).
  De EPEX SPOT (spotmarkt voor energie) bepaalt voor ieder uur van de dag een uurprijs voor elektriciteit. Op de EPEX SPOT wordt door marktpartijen hun vraag voor de volgende dag ingebracht. Daarnaast is er een bepaalde hoeveelheid elektriciteit die wordt aangeboden. De vraag en het aanbod voor die volgende dag worden vervolgens geanalyseerd en vervolgens komen de uurprijzen tot stand.

  Toeslag/afslag op variabele elektriciteitstarief.
  De prijzen waarvoor Agem elektrische energie inkoopt dan wel levert zijn elk uur gelijk aan de prijs zoals die tot stand komt op EPEX. Agem maakt kosten (uitvoering van de Programmaverantwoordelijkheid, de uitvoering van de inkoop of verkoop op de EPEX en de kosten van onbalans) en daarom hanteren wij een procentuele op/afslag op ons variabele tarief.