Energiecoaches gezocht (vrijwilliger)

Vind je het leuk om tips te geven voor een beter milieu én voor een lagere energierekening voor bewoners van huur- en koopwoningen in de Achterhoek? Heb je ervaring met energie besparen in je eigen woning? En heb je wat tijd en energie als vrijwilliger over? Dan zoeken wij jou!

In het eerste kwartaal van 2021 starten we bij voldoende aanmeldingen weer een nieuwe trainingsronde. Heb je belangstelling, reageer en we zetten je op onze interesselijst!

Agem Energieloket staat inwoners bij met raad en daad om hun huizen te verduurzamen. Om dit mogelijk te maken worden er nieuwe energiecoaches opgeleid. Ter uitbreiding van het bestaande team vrijwilligers zoeken wij enthousiastelingen uit de Achterhoek.

Wat ga je doen?

Je bent namens de Achterhoekse gemeenten en Agem de ambassadeur van de energietransitie in de Achterhoek. Dit kan bij mensen thuis, bij buurtbijeenkomsten of op beurzen. Je informeert bewoners over kleine maatregelen in de woning en/of gedragsverandering. Vaak is er in de huidige situatie al veel ruimte om te besparen. Met simpele maatregelen kan de bewoner al snel honderden euro’s per jaar besparen! Geen grote investeringen of verbouwingen, maar simpele aanpassingen in gedrag of kleine investeringen in de woning.

Samen met jou kijkt de bewoner bijvoorbeeld op basis van de hoogte van de energierekening naar het soort verlichting en verwarming in huis, de hoeveelheid water die hij/zij verbruikt en de apparatuur die wordt gebruikt. Door je woning energiezuiniger te maken, bespaar je kosten en verbeter je ook het comfort in huis.

Daarnaast ben je verwijzer wanneer er plannen zijn voor bijvoorbeeld isolatiemaatregelen of aanschaf van zonnepanelen.

Wat vragen wij van jou?

  • Je vindt energie besparen belangrijk;
  • Minimaal 1 of 2 dagdelen per maand (in overleg) beschikbaar zijn;
  • Je vindt het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en hen verder te helpen met energiebesparing;
  • Je kunt werken met e-mail en digitale communicatiemiddelen.
    Technische ervaring of kennis is geen vereiste.

Hoe ondersteunen wij jou?

Na een online training weet jij het belangrijkste over energiebesparing in huis en ben je klaar om bij bewoners langs te gaan. Dat oefenen we dan eerst nog met een praktijksessie. De energiecoaches krijgen de training gratis aangeboden. Na de training worden alle afspraken in overleg ingepland door de coördinator. Inhoudelijke ondersteuning krijg je van je collega’s of van een energie-adviseur. Ook zorgen we geregeld voor inhoudelijke bijscholing. Uiteraard krijg je een vast contactpersoon.

Wat krijg je ervoor terug?

Als energiecoach word je vrijwilliger bij Agem Energieloket. Je krijgt je reiskosten vergoed en een gedegen opleiding om zo goed mogelijk advies te kunnen geven. Wij helpen je uiteraard om je rol zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren. Met jouw inzet draag je bij aan een duurzamere Achterhoek. Daar krijgen wij energie van! Jij toch ook?

Kennis met ons maken?

Bel naar Agem Energieloket en vraag naar Coördinator Irina Bosman via 0314 - 820 360 voor meer informatie over deze vacature. Heb jij interesse? Vul dan onderstaand formulier in. 

Energiecoaches gezocht (vrijwilliger)
Energiecoach Overzicht

Informatie over deze vacature

Publicatiedatum: 06-02-2020
Sluitingsdatum: 31-12-2021

Standplaats:
Agem Energieloket (De Steck)
Raadhuisstraat 25
7001 EX Doetinchem

Sollicitatieformulier