• Menu
De energietransitie

De energietransitie

De energietransitie, voor ons in het speciaal die in onze Achterhoek, is een actueel onderwerp. De één houdt zich er al intensief mee bezig, de ander maakt net kennis met de mogelijkheden die er zijn. En mogelijkheden, die zijn er genoeg. Graag delen wij via deze pagina onze visie op een aantal van deze mogelijkheden, zoals zonneparken, windmolens en biomassa. 

De Achterhoek energieneutraal, dat is waar wij voor gaan. Lees hier meer over onze missie. 

Lees meer over:

Nu samen kansen grijpen voor de Achterhoek. 

Agem vraagt aandacht voor urgentie energietransitie en benadrukt de kansen die er liggen voor de Achterhoek. Het is nu tijd om samen kansen te grijpen en onze regio te versterken. Via onderstaande button lees je hier meer over. 

Samen kansen grijpen

Zeggenschap over eigen energievoorziening voor Achterhoekers. 

Zonneparken en windmolens zullen voor iedereen zichtbaar worden in de leefomgeving. De Achterhoekse gemeenten hebben hiervoor gemeentelijk beleid vastgesteld, waarin de voorwaarden staan waaronder deze parken gerealiseerd kunnen worden. Wij moeten er nu samen voor zorgen dat de Achterhoek ook zelf duurzaam gaat profiteren.

Middels grootschalige projectontwikkeling wordt gewerkt aan zonneparken en windmolens. Hoe wij hier mee omgaan, lees je hier. 

Grootschalige projectontwikkeling

De inzet van biomassa in de energietransitie. 

Eén van de mogelijkheden die bijdraagt aan de energietransitie, is de inzet van biomassa. Er zijn verschillende soorten biomassa, zoals houtige biomassa, restafval van voedselproductie en gft-afval. Maar hoe duurzaam is de inzet van biomassa? Wij vertellen je graag wat onze visie over dit onderwerp is. 

Inzet van biomassa