• Menu

Veilige verwijdering gasaansluiting binnenkort volledig vergoed

30 november 2020

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft aangekondigd in een brief aan de Tweede Kamer dat de kosten voor het verwijderen van de gasaansluiting voor consumenten binnenkort (tijdelijk) gesocialiseerd worden. De kosten worden dan verrekend in de tarieven van de netbeheerders; consumenten die van het aardgas afgaan betalen de kosten niet meer zelf. Naar verwachting gaat de nieuwe regeling 1 maart 2021 in.

4 maart 2021: Consumenten krijgen kosten verwijderen gasaansluiting sinds 1 maart volledig vergoed - lees hier verder

Dit is de uitkomst van gesprekken tussen het ministerie van EZK, Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de netbeheerders. De netbeheerders kunnen zich vinden in het besluit van de minister. Deze tijdelijke oplossing schept duidelijkheid voor consumenten die hun woning nu al aardgasvrij maken.

In de nieuwe Energiewet komt een definitieve oplossing voor de verdeling van kosten voor het verwijderen van een gasaansluiting. Naar verwachting hoeven consumenten die vanaf 1 maart 2021 hun gasaansluiting laten verwijderen niet meer een apart eenmalig tarief te betalen voor de verwijdering van hun gasaansluiting. Zodra wij meer details weten, dan zullen wij deze informatie publiceren op onze website.

Lees het volledige bericht op Netbeheer Nederland

Veilige verwijdering gasaansluiting binnenkort volledig vergoed
Aardgasvrij door verwijdering gasaansluiting