Op de valreep meedoen met de Achterhoekse Bespaaractie!

22 februari 2021

Steeds meer mensen in de Achterhoek gaan aan de slag met het verduurzamen van hun woning. Veel woningen van voor 1985 zijn bij de bouw niet of beperkt geïsoleerd, waardoor er met name in de wintermaanden veel warmte onnodig uit huis verdwijnt. De collectieve inkoopactie Achterhoekse Bespaaractie voor isolatie maatregelen loopt eind maart af.

Veel woningen niet goed geïsoleerd

Woningeigenaren van woningen gebouwd voor 1985 kunnen zich melden om te onderzoeken of en hoe hun huis beter geïsoleerd kan worden. Deze woningen zijn tijdens de bouw niet geïsoleerd omdat er toen nog geen eisen werden gesteld aan de energiezuinigheid van woningen. Door dak, muren, ramen of vloeren te isoleren besparen huisbezitters de nodige kosten en wordt kou of vocht in huis voorkomen. Een goede spouwmuurisolatie kan bijvoorbeeld ervoor zorgen dat er zo’n 20-40% bespaard wordt op de terugkerende, maandelijkse energielasten.

Aanmelden voor eind maart

Woningeigenaren met een woning gebouwd voor 1985, kunnen op de valreep zich nog aanmelden via www.agem.n/bespaaractie. Eind maart sluit de website voor de aanmeldingen. Agem Energieloket voert deze actie namens de Achterhoekse gemeenten uit, waarbij Susteen zorgt voor de coördinatie van advies, offerteaanvraag en de uitvoering bij lokale, Achterhoekse partijen.

 

Op de valreep meedoen met de Achterhoekse Bespaaractie!
Hoe warmpjes zit jij er straks bij?