• Menu

"Hé jij daar, heb jij al gehoord van de RES?"

29 oktober 2020

JongRES zoekt jongeren die willen meedenken en meepraten over de Energietransitie in de Achterhoek!

RES in het kort

RES staat voor Regionale Energie Strategie. Nederland is opgedeeld in 30 energieregio’s, die elk een eigen RES moeten opstellen, waarin zij bepalen hoe de energietransitie er in die regio tot 2030 uit komt te zien. Bijvoorbeeld hoeveel energie er in een gemeente bespaard kan worden, hoeveel energie duurzaam wordt opgewekt en waar en hoe dit zal gebeuren.

JongRES

Vooral jongeren hebben belang bij een toekomstbestendige RES. Het gaat tenslotte over de toekomst van de regio, de plek waar zij zullen leven en werken. Daarom geeft JongRES deze jongeren een stem in de ontwikkeling van de RES. Zodat zij kunnen meepraten en meedenken in de keuzes die nu worden gemaakt voor de toekomst.

Sluit je aan bij Thijs!

Thijs Huls is Projectleider Ontwikkeling bij Agem en als Achterhoekse jongere ook persoonlijk heel betrokken bij de energietransitie. Hij heeft zich afgelopen zomer aangesloten bij JongRES als vertegenwoordiger van de regio Achterhoek. “Het doel is simpel: Achterhoekse jongeren betrekken bij de RES en vanuit JongRES een gezamenlijk standpunt inbrengen in de Achterhoekse RES. Het gaat tenslotte om het toekomstige landschap en de energievoorziening waar onze generatie het langst mee te dealen zal hebben!” aldus Thijs.

In onderstaande video roept Thijs Achterhoekse jongeren op zich aan te sluiten. Je kunt je aanmelden door Thijs te mailen op achterhoek@jongresnederland.nl. Ga voor meer informatie over JongRES naar www.jongres.nl.

"Hé jij daar, heb jij al gehoord van de RES?"
JongRES Achterhoek