• Menu

Grootschalige inkoopactie voor verduurzaming van Winterswijkse koopwoningen

9 juni 2020

Inwoners van Winterswijk kunnen zich vanaf 10 juni 2020 inschrijven voor een grootschalige inkoopactie van zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, isolatieglas en het waterzijdig inregelen van cv-installaties. Met deze maatregelen kunnen inwoners de energierekening sterk verlagen.

De gemeente Winterswijk organiseert de actie in samenwerking met 'Winst uit je Woning'. Door de vraag binnen de hele gemeente te bundelen koopt Winst uit je woning voor alle bewoners tegen gunstige voorwaarden en een aantrekkelijke prijs in. Er wordt hierbij zoveel mogelijk samengewerkt met lokale aanbieders en uitvoerders. Daarnaast is momenteel voor isolatiemaatregelen tot 30% subsidie beschikbaar. Alle woningeigenaren met een grondgebonden woning in Winterswijk kunnen zich tot 31 juli 2020 vrijblijvend inschrijven voor deze inkoopactie op www.winstuitjewoning.nl/winterswijk.

Regeling Reductie Energiegebruik (RRE)

Deze inkoopactie is onderdeel van de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Met de RRE regeling worden projecten opgezet om huiseigenaren te stimuleren tot (kleine) energiebesparende maatregelen in huis. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het inregelen van de cv-installatie, het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips of het plaatsen van led-lampen. Daarnaast wordt advies gegeven aan huiseigenaren over energiebesparende maatregelen, zoals dak-, raam- of gevelisolatie. Meer informatie over de RRE regeling in Winterswijk is te vinden op de website van Duurzaam Winterswijk

Voor de overige 6 gemeenten te weten Berkelland, Doetinchem, Montferland, Oost-Gelre en Oude IJsselstreek zal er een Achterhoekse Bespaaractie worden opengesteld. Wij verwachten eind juli met deze actie te starten vanuit Agem Energieloket. Gemeente Bronckhorst zal zijn eigen actie gaan opstarten. 

Grootschalige inkoopactie voor verduurzaming van Winterswijkse koopwoningen
Energie besparen