• Menu

Bedrijfsmatig duurzame energie opwekken.

31 mei 2021

Om ondernemers te ondersteunen bij het zelf opwekken van duurzame energie op bedrijfsdaken, heeft Agem een aantal jaar geleden het programma ‘Zonnige Bedrijven’ opgezet. Binnen dit programma krijgen (agrarische) ondernemers een vrijblijvend advies aangeboden over de mogelijkheden van een zonne-installatie op het dak. Agem is gestart met een nieuwe wervingsronde.

Ditmaal ligt niet enkel de focus op de grotere daken, maar wordt nu wordt ingezet op de agrarische sector en bedrijven met een kleinverbruikers-aansluiting (max. 3x80A in de meterkast). De aftrap van de wervingsronde vindt plaats in de vorm van een serie informatieve webinars.

Informatief webinar.

De informatieavond in de vorm van een webinar gaat over het programma Zonnige Bedrijven en de verschillende mogelijkheden en stappen in het realiseren van een Zonnig Bedrijfsdak. Tijdens de avond komen de volgende onderdelen aan bod: ‘Wat houdt meedoen in Zonnige Bedrijven in?’, ‘Hoe kom ik erachter of ik de stroom wel terug kan leveren op het elektriciteitsnet van Liander?’, ‘En wat komt er allemaal kijken bij het realiseren van een zonne-installatie op mijn dak?’

Het webinar is te volgen vanaf de computer, tablet of telefoon. De volgende informatieavonden voor het bedrijfsleven worden in juni georganiseerd:

Ook grotere bedrijven met een grootverbruikers-aansluiting zijn hierbij van harte welkom.

Gratis quickscan en businesscase.

Voor alle deelnemers aan Zonnige Bedrijven, biedt Agem een gratis quickscan en businesscase  dat de technische en financiële mogelijkheden laat zien voor het plaatsen van zonnepanelen op de eigen bedrijfsdak(en). De bedrijfsactiviteiten moeten wel binnen het werkgebied van Agem plaatsvinden. 

Mogelijkheden ondanks netcongestie.

Agem benadrukt dat ook bedrijven in congestiegebieden zich kunnen aanmelden voor Zonnige Bedrijven. Samen met de ondernemer wordt er gekeken naar wat er wél kan of op welke termijn er weer mogelijkheden zijn. Dit kan sneller zijn dan je denkt. Samen met Liander wordt er gezocht naar concrete oplossingen om tóch zoveel mogelijk zon-op-dak te plaatsen, ondanks de netcongestie.

Binnen het programma heeft Agem de samenwerking gezocht met Achterhoekse partner LNAGRO & DOORadvies. Zij zijn gespecialiseerd in het onafhankelijk begeleiden van (agrarische) bedrijven bij het realiseren van een zonne-installatie. Meer informatie over het programma, of direct aanmelden kan via de website van Agem: www.agem.nl/zonnigebedrijven

Bedrijfsmatig duurzame energie opwekken.
Zonnepanelen Op Bedrijfsdak