• Menu

Achterhoekse gezinnen gezocht voor Junior Energiecoach

25 augustus 2020

Hoe bespaar je thuis zo leuk en makkelijk mogelijk energie? Leer het met de Junior Energiecoach, een leuk en leerzaam spel voor gezinnen om thuis energie te besparen. De acht Achterhoekse gemeenten bieden dit online spel gratis aan en wordt mede mogelijk gemaakt door Agem Energieloket.

Doel van Junior Energiecoach is een schoner milieu en een vollere portemonnee. Het spel start begin oktober en duurt vijf weken.  Elke week staat in het teken van een andere opdracht. Het is een project voor en door het hele gezin, waarbij Junior Energiecoach gelooft in het kind als motor voor energiebesparing. Aan de hand van leuke filmpjes, geheime weekopdrachten, interessante weetjes en spelletjes gaat het hele gezin, onder leiding van de kinderen (7- 12 jaar) samen praktisch en spelenderwijs aan de slag. Het motto is: met energie kun je lachen!

‘Van kinderen kunnen we heel veel leren’

Irina Bosman, projectcoördinator bij Agem Energieloket is enthousiast over Junior Energiecoach. “Met mijn gezin heb ik vorige editie zelf meegedaan aan deze energiebesparings-challenge. Het is een unieke manier om het hele gezin aan te zetten tot energiebesparing. Het is leuk, interactief en leerzaam. En jong geleerd is oud gedaan, dus ik denk dat het spelen van dit spel ook op lange termijn zal bijdragen aan duurzame huishoudens in de hele Achterhoek. Ook nu, ruim na afloop van het project, hebben we het er nog over met de kinderen en herinneren wij elkaar soms aan nieuwe afspraken die we tijdens Junior Energiecoach met elkaar gemaakt hebben”.

“”Bij thuis minder energie gebruiken gaat het vaak over dure, soms ingewikkelde dingen, zoals het isoleren van je huis of het aanleggen van warmtepompen,” vertelt Arjan Lucius, bedenker en ontwikkelaar van Junior Energiecoach. "Het gaat haast nooit over de kleine eenvoudige dingen die jij en ik vandaag kunnen doen. Zoals het vervangen van gloeilampen door ledlampen of het lager zetten van de verwarming. Terwijl gecombineerd die maatregelen veel kunnen opleveren.”

Doe ook mee!

Alle kinderen starten op hetzelfde moment met het spel. Zij ontvangen vooraf per post een gratis startpakket, dat via Agem Energieloket door de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk mogelijk wordt gemaakt.

Meedoen aan het spel kan via www.agem.nl/juniorenergiecoach. Inmiddels zijn de eerste inschrijvingen van enthousiaste kinderen binnen. Er is beperkt plek, dus wees er snel bij! De inschrijving loopt nog tot en met 27 september.

Achterhoekse gezinnen gezocht voor Junior Energiecoach
We starten 3 oktober!