Buurtaanpak: 's-Heerenberg Oost, samen energie besparen!

De Wijk.

's-Heerenberg Oost is een ruim opgezette en grote wijk in de gemeente Montferland. Van de 1625 woningen is iets meer dan de helft koopwoning. Veel woningen zijn gebouwd in de jaren ’60 en ‘70. De wijk heeft een wijkplatform om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren.

De kansen.

De gemeente wil woningeigenaren stimuleren om hun woning energiezuiniger en meer comfortabel te maken. Een initiatiefgroep van bewoners denkt nu mee over mogelijke acties in de wijk, te beginnen met het creëren van meer bewustwording middels warmtefoto’s.

De bewoners.

De initiatiefgroep deed eind 2019 een oproep aan de wijk:

"Stookt u voor de mussen? Waar kunt u geld besparen? Met een gratis warmtefoto, waarop duidelijk wordt waar je warmte (geld) weglekt en ook waar isolerende maatregelen het meest effectief zijn! Meld u nu aan!"

De resultaten.

Na een eerste wijkbijeenkomst hebben 85 bewoners zich aangemeld voor een warmtefoto. De warmtefoto's zijn inmiddels gemaakt en op 19 februari uitgedeeld en besproken bij Resto de Bongerd in de wijk. De initiatiefgroep gaat nu verder kijken naar een collectieve isolatie actie voor de wijk.

Ook meedenken? We horen graag van je!

Plattegrond 's Heerenberg
Sanne legt het uit
  • Interesse

  • Situatie

  • Gemeente

Waar wil je meer over weten?
Bekijk de uitleg van Sanne
Vind hier meer inspiratie over verduurzaming in de Achterhoek!