Buurtaanpak: Lichtenvoorde, warmtefoto actie 't Hooiland.

De wijk.

’t Hooiland is een grote en groene wijk in Lichtenvoorde (gemeente Oost Gelre) met een mix van huurwoningen, appartementen en koopwoningen, voor het merendeel uit de jaren ‘70. In totaal wonen er 950 huishoudens, samen goed voor 2.250 bewoners. Centraal in de wijk ligt het wijkgebouw ‘de Schoppe’. Van hieruit worden, o.a. door de wijkvereniging, tal van activiteiten georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.hethooiland.nl

De kansen.

De gemeente Oost Gelre ziet ’t Hooiland als een kansrijke wijk waar bewoners samen energie kunnen besparen. Er zijn een aantal actieve bewoners opgestaan met interesse om zich in te zetten voor het verduurzamen van de wijk. Zij worden gesteund door de wijkvereniging.

De bewoners.

De initiatiefgroep van bewoners is samen met Agem energieloket gaan kijken naar de kansen en mogelijke acties in de wijk. Om klein te beginnen en daarmee hopelijk een sneeuwbaleffect te creëren, is er gekozen om te starten met een warmtefoto-actie in de straat Neptunus. Er is een camerateam van bewoners getraind door onze energie adviseur Erwin Reuterink. Klaar om in de wijk foto’s te gaan maken!

De resultaten.

De eerste warmtefoto’s zijn gemaakt. Het camerateam wacht op nog enkele koude nachten om de laatste foto’s te kunnen maken.

Ook meedenken? We horen graag van je!

Warmtecamera gericht op een huis
Sanne legt het uit
  • Interesse

  • Situatie

  • Gemeente

Waar wil je meer over weten?
Bekijk de uitleg van Sanne
Vind hier meer inspiratie over verduurzaming in de Achterhoek!