Pluimveebedrijf Tomesen.

Wat zijn wij trots op onze nieuwste bron: pluimveehouderij Tomesen! Deze ondernemende familie is een prachtig voorbeeld voor de Achterhoek. Niet alleen duurzaam ondernemen, maar ook zoveel mogelijk alle energie en middelen in de regio houden. Met een zichtlocatie aan de A18 zijn deze bronnen -in tegenstelling tot veel andere bronnen- goed zichtbaar.

“De kippen op ons bedrijf leven in 5 stallen, lopen los in hun stal en kunnen de hele dag zelf plannen. Er is volop en onbeperkt eten en drinken. In de scharrelruimte kunnen de kippen naar hartenlust pikken of een stofbad nemen. Op de zitstokken kunnen ze overdag lekker chillen en gedurende de nacht slapen. Ons bedrijf blijft continu in ontwikkeling. We houden sinds 2016 scharrelkippen die een overdekte uitloop hebben. De mest op het bedrijf wordt gedroogd en verwerkt tot mestkorrels.

De bijna 3000 zonnepanelen zorgen voor de opwek van de benodigde energie. De stroom die we overhouden wordt geleverd aan Agem. Een groot deel van de geproduceerde eieren wordt via ons pakstation, gesorteerde afgezet in de regio. Naast het regionaal vermarkten van eieren doen we ook onze boodschappen in de regio, onze jonge hennen komen van Broederij Ter Heerdt uit Zevenaar en we kopen het voer voor de kippen van De Hoop uit Zelhem. We ontvangen graag gasten op het bedrijf en daar hebben we beide locaties een kijkstal voor!”

Pluimveebedrijf Tomesen

Herkomst energie: Zon

De bron Pluimveebedrijf Tomesen is goed voor:

560000 KwH per jaar

1800 Zonnepanelen

200 Huishoudens per jaar

Locatie bron: Doetinchem