Huls Duurzame Energie.

Hans Huls is al vanaf zijn middelbare schooltijd, destijds de RSG Hamaland in Winterswijk, bezig met het begrip duurzame energie. Het heeft hem nooit losgelaten. In 2010 kwam de stichting Wijwillenzon met een doorbraak op het gebied van zonnestroom. Voor Hans een extra reden om intensief met duurzame energie aan de slag te gaan. Hans is vooral een realist en geen fantast.

“Wij hebben een duidelijke missie, met als kernboodschap DOEN. Er is al lang genoeg gewacht en gedacht! In ons Energiepark en infocentrum kunt u ervaren hoe duurzame energie wordt opgewekt in de vorm van zon- wind- en waterenergie.

Duurzaamheid toegankelijk voor iedereen.

Dit leidde in 2012 tot de oprichting van Huls Duurzame Energie. Het familiebedrijf heeft als belangrijkste doel duurzaamheid voor iedereen toegankelijk te maken. Zij enthousiasmeren zowel particulieren als bedrijven om de eigen energietransitie te maken volgens de zogenaamde 'trias energetica'. Elke klant ontvangt een persoonlijk advies op basis van de thuissituatie. Als Huls Duurzame Energie bij de klant thuis komt voor zonnepanelen en overal nog ouderwetse gloeilampen ziet hangen is de boodschap al snel: "daar gaan we eerst wat aan doen, dan verkopen we liever wat minder zonnepanelen."

Besparen.

Alles begint dus bij het besparen van energie, want wat je onder het dak bespaart hoef je boven op het dak niet op te wekken! In het Energiepark Ratum organiseert Huls Duurzame Energie ecotours met elektrische buggy's, waarbij voorlichting een belangrijke rol speelt. Men krijgt uitleg over allerlei energiebesparingsmogelijkheden die men thuis eenvoudige kan uitvoeren. Denk daarbij aan standby schakelaars en allerlei soorten led-verlichting. Huls Duurzame Energie heeft dan ook een breed assortiment aan led-verlichting opgenomen in haar aanbod, wat bekeken kan worden in de winkel aan de Schoolstraat in Winterswijk of via watledoe.nl.


Opwekken.

Na het zoveel mogelijk besparen van energie is het tijd om zoveel mogelijk in je eigen energie te gaan voorzien. Huls Duurzame Energie biedt hiervoor complete zonne-installaties aan inclusief montage en installatie in de meterkast voor zowel particulieren als bedrijven. Daarnaast is het bedrijf dol op pionieren en onderzoeken zij bijvoorbeeld een klein type windturbine. Opwekken doet Huls Duurzame Energie zelf ook in grote mate, daarover meer in stap 3.


Lokale energie.

Kun je niet je gehele energieverbruik zelf opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen? Neem je energie dan zo lokaal en groen mogelijk af. En dat is nou precies waar voornamelijk de band met Agem ligt. In het Energiepark Ratum heeft Huls Duurzame Energie een zonneweide gerealiseerd met 999 zonnepanelen. Agem neemt de Achterhoekse groene stroom die hier geproduceerd wordt af, wat voldoende is voor ca. 60 huishoudens. Na elke opgeleverde zonne-installatie wordt de klant dan ook vrijblijvend gevraagd of zij hun groene stroom ook in de Achterhoek willen houden door energie af te nemen via Agem. Daarmee is de cirkel rond en kan iedereen thuis op zijn/haar manier de eigen energietransitie doormaken.


Mobiliteit.

Op het gebied van pionieren is Huls Duurzame Energie ook al heel lang bezig met elektrische mobiliteit. Zakelijk wordt al geruime tijd elektrisch gereden en is er een oplaadpunt gecreeerd bij de winkel aan de Schoolstraat 18 in Winterswijk, waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt. Bij dit oplaadpunt kun je Achterhoekse groene stroom tanken die door Agem wordt geleverd, grotendeels geproduceerd door de zonne-installatie op het dak van de winkel. In het Energiepark Ratum worden ervaringen over elektrisch rijden gedeeld, taboes ontkracht en kan iedereen het zelf ervaren tijdens een ecotour.

Kortom, Huls Duurzame Energie wil iedereen enthousiasmeren om mee te doen in de energietransitie en doet dit met name door te laten zien wat er nu al kan passend bij je persoonlijke situatie.

Contactgegevens:

Neem contact op met Huls Duurzame Energie

Benieuwd naar gerealiseerd werk van Huls Duurzame Energie?

Huls Duurzame Energie heeft een eigen zonneweide opgezet, waarmee zij ook bron zijn van Agem. Middels Eco-tours kun je een rondleiding krijgen op het Energiepark in Ratum. 

Meer weten? Bezoek de website van Huls Duurzame Energie of bekijk alle Premium Partners