B&W Energy.

B&W Energy is gespecialiseerd in zonnepanelen. “Ons plan, toen we in Nederland begonnen, was ons te focussen op het ontwerpen, leveren, monteren en bedrijfsvaardig opleveren van fotovoltaïsche installaties,” vertelt Moritz Zimmer van het moederbedrijf uit Heiden. Tevens legt hij uit dat het bedrijf in Duitsland sinds 2003 een bredere oriëntatie op duurzame oplossingen heeft.

 

100% groene energie.

Het Nederlandse kantoor van B&W Energy is gevestigd in Ulft. “We zijn sinds de opening begin 2013 in Nederland breed begonnen: particulier en bedrijven, maar de laatste jaren richten we ons vooral op de zakelijke markt en grote projecten. De reden om in Nederland te beginnen was eenvoudig,” legt Moritz uit: “Er is nog veel te doen om Nederland in 2030 volledig op 100% groene energie te laten draaien. Daar willen we als B&W Energy onze bijdrage aan leveren.”

Highlights.

“De vraag naar gespecialiseerde zonnepaneel bedrijven die brede kennis en capaciteit in huis hebben om grote projecten aan te kunnen is momenteel groot. Binnen B&W Energy kunnen we gemiddeld 1.000 kWp aan zonnepanelen plaatsen per week. Samen met onze kwaliteitscertificaten (ISO 9001, VCA++, Zonnekeur installateur en erkend Sterkininstallateur)
heeft dit ons gebracht naar waar we nu staan,” aldus een zichtbaar trotse Moritz.

Als voorbeeld laat hij enkele highlights zien: de weiland opstellingen Solarpark De Kwekerij (1.989 kWp) in Hengelo GLD, Solarpark De Groene Weuste (4.032 kWp) in Wierden en het Endona Zonnepark (2.210 kWp) in Heeten en de dakgebonden PV-systemen Heuvelman Staalhandel (1.959 kWp) in Veenendaal en Kroes (1.497 kWp) in Uddel.

Zon op bedrijfsdaken.

“Onze zonnepaneel projecten zijn veelal gespecialiseerde trajecten van soms wel meer dan twee jaar. Wij doen het onderzoek, ondersteunen onze klanten bij het aanvragen van de SDE-subsidies en zorgen dat verschillende partijen op tijd betrokken raken binnen het project,” vertelt Moritz.

“Een van onze highlights zijn de projecten Zon op bedrijfsdaken in Veenendaal en Tiel. In Tiel hebben we in totaal 7.500 zonnepanelen op de daken van 7 bedrijven geplaatst (2.126 kWp) en in Veenendaal ongeveer 5.000 op in totaal 9 daken.”

Duits-Nederlandse samenwerking.

“In totaal heeft B&W Energy 95 medewerkers in dienst waarvan 5 medewerkers werkzaam zijn voor het Nederlandse team. De onderlinge betrokkenheid tussen de Nederlandse en Duitse tak is groot waardoor we bijna dagelijks ervaringen uitwisselen om ons bedrijf op alle vlakken scherp te houden. We werken samen om vooruitgang te boeken,” aldus Moritz Zimmer.

Contactgegevens:

Neem contact op met B&W Energy

Benieuwd naar gerealiseerd werk van B&W Energy?

Solarpark De Kwekerij is een mooi voorbeeld. B&W Energy vertelt meer over dit project op hun website. Je kunt ook een kijkje nemen op de website van het solarpark óf lees hier meer over de invulling van het openbaar toegankelijke park. 

Meer weten? Bezoek de website van B&W Energy of bekijk alle Premium Partners