• Menu
Winterswijk G Met Logo

Energie in de gemeente Winterswijk.

Woon jij in de gemeente Winterswijk of ben je ondernemer in deze gemeente? Op deze pagina vind je alle informatie over de mogelijkheden om jouw woning of bedrijfspand te verduurzamen, de financiering hiervan en de initiatieven die er in jouw gemeente zijn.  Bekijk hieronder alle programma's, subsidies en leningen die op dit moment beschikbaar zijn. Ook zie je hieronder welke adviesdiensten wij aanbieden en welke energiecoöperatie actief is in de gemeente Winterswijk.

Tip: bezoek ook eens het platform 'Werk aan Winterswijk', een project van Gemeente Winterswijk.

Loop je liever een keertje binnen bij een fysiek loket? In het Centrum Duurzaam Winterswijk kunnen inwoners van Gemeente Winterswijk onder andere terecht voor vragen over energie besparen, duurzaam opwekken van energie en beschikbare subsidies en regelingen.

  • Adres: Mevrouw Kuipers - Rietbergplein 1, 7101 DD Winterswijk
  • Telefoonnummer: 0543-543100

Moeite met je energierekening?

Heb je op dit moment moeite om je energierekening te betalen? En zoek je hulp om te besparen? Meld je dan aan bij Centrum Duurzaam Winterswijk en krijg gratis hulp en ondersteuning van een Energiebespaarmaatje en de Energieconciërge.

Deze programma's zijn er voor jou.

Als inwoner van- of ondernemer in gemeente Winterswijk kun je deelnemen aan verschillende lopende programma’s. Dit kan een kortlopende actie zijn zoals een collectieve inkoopactie of een langlopend traject. Onze verschillende programma's en initiatieven hebben één ding gemeen: ze dragen bij aan onze visie op een sterke, duurzame regio. Zo maken we samen de Achterhoek groener en sterker en jij profiteert er direct van!

Bespaarprogramma's gemeente Winterswijk

Opwekprogramma's gemeente Winterswijk

Advies van een specialist

Of je nu hulp wilt bij het starten met besparen óf al goed bezig bent maar tegen vragen aanloopt: onze specialisten helpen je verder. In de gemeente Winterswijk kun je een energiecoach, telefonisch consult of bezoek aan huis opvragen. Hieronder vind je meer informatie over deze adviesdiensten van Agem Energieloket. Wil je hulp bij het aanvragen van een definitief energielabel? Klik dan hier

Energiecoach Gemeente Winterswijk

Energiecoach gemeente Winterswijk

Gratis
Telefonisch Consult Gemeente Winterswijk

Telefonisch consult gemeente Winterswijk

Gratis
Bezoek Aan Huis Gemeente Winterswijk

Bezoek aan huis gemeente Winterswijk

€ 50,00

Energiecoöperatie in de gemeente Winterswijk. 

Het verduurzamen van de omgeving, dat is waar een energiecoöperatie voor gaat. Leden binnen een coöperatie zetten zich in om gezamenlijke opwek projecten op te zetten, waar deelnemers van kunnen profiteren. Hiernaast zie je de energiecoöperatie in de gemeente Winterswijk die lid is van Agem. Klik op het logo voor meer informatie. 

Logo Energiecooperatie

Welke financiële hulpmiddelen zijn er in de gemeente Winterswijk?

Verduurzamen levert in de meeste gevallen geld op, maar vraagt ook om een investering. Er zijn landelijke, provinciale én gemeentelijke leningen en subsidies beschikbaar. Lastig? Wij zorgen voor overzicht! 

Op onze website vind je het volledige aanbod aan subsidies en leningen, beschikbaar in de gemeente Winterswijk. Op onze subsidies en leningen pagina kan je makkelijk een filter aanbrengen om meer overzicht te krijgen voor jouw persoonlijke situatie. Hieronder vind je een aantal leningen en subsidies, klik op de button hieronder voor het complete overzicht voor de gemeente Winterswijk.

Subsidieregeling voor woningeigenaren met energiearmoede.

De gemeente Winterswijk stelt vanaf 17 juni 2022 de Subsidieregeling voor woningeigenaren met energiearmoede open. Dit is een subsidie voor energiebesparende maatregelen voor woningeigenaren met een laag besteedbaar inkomen en een woning die onvoldoende is geïsoleerd.

Gemeente Winterswijk

Toekomstbestendig Wonen Lening

Lees verder over deze lening als jij jouw huis duurzamer (bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen), Toekomstbestendig, astbestvrij of gewoon kwalitatief beter wilt maken. Ook voor het aardgasvrij maken van een nieuwbouwhuis kun je deze lening aanvragen.

Aalten, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk, Berkelland, Doesburg

Stimuleringslening non-profit organisaties

Deze lening is speciaal voor het verduurzamen van accommodaties van maatschappelijke organisaties zoals stichtingen, scholen en sportverenigingen.

Alle gemeenten

Energiebespaarlening

De lening voor onder andere zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, maatwerkadvies, HR-ketel, HR++ glas, een warmte-terugwinsysteem, een warmtepomp of isolerende deuren, kozijnen en panelen.

Alle gemeenten

Bekijk alle subsidies en leningen in de gemeente Winterswijk

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets over energie besparen, opwekken, energie afnemen via Agem en onze ontwikkelingen als beweging. 

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen