Energie in de gemeente Berkelland.

Woon jij in de gemeente Berkelland of ben je ondernemer in deze gemeente? Op deze pagina vind je alle informatie over de mogelijkheden om jouw woning of bedrijfspand te verduurzamen, de financiering hiervan en de initiatieven die er in jouw gemeente zijn. Natuurlijk voorzien wij inwoners en bedrijven in de gemeente Berkelland ook van duurzame energie.  

Bekijk hieronder alle programma's, subsidies en leningen die op dit moment beschikbaar zijn. Ook zie je hieronder welke adviesdiensten wij aanbieden en welke energiecoöperaties actief zijn in de gemeente Berkelland.

Deze programma's zijn er voor jou.

Als inwoner van- of ondernemer in gemeente Berkelland kun je deelnemen aan verschillende lopende programma’s. Dit kan een kortlopende actie zijn zoals een collectieve inkoopactie of een langlopend traject. Onze verschillende programma's en initiatieven hebben één ding gemeen: ze dragen bij aan onze visie op een sterke, duurzame regio. Zo maken we samen de Achterhoek groener en sterker en jij profiteert er direct van!

Bespaarprogramma's gemeente Berkelland

Opwekprogramma's gemeente Berkelland

Advies van een specialist

Of je nu hulp wilt bij het starten met besparen óf al goed bezig bent maar tegen vragen aanloopt: onze specialisten helpen je verder. In de gemeente Berkelland kun je een energiecoach, telefonisch consult of bezoek aan huis opvragen. Hieronder vind je meer informatie over deze adviesdiensten van Agem Energieloket. Wil je hulp bij het aanvragen van een definitief energielabel? Klik dan hier

Energiecoach Gemeente Berkelland

Energiecoach gemeente Berkelland

Gratis
Telefonisch Consult Gemeente Berkelland

Telefonisch consult gemeente Berkelland

Gratis
Bezoek Aan Huis Gemeente Berkelland

Bezoek aan huis gemeente Berkelland

€ 50,00

Energiecoöperaties in de gemeente Berkelland. 

Het verduurzamen van de omgeving, dat is waar een energiecoöperatie voor gaat. Leden binnen een coöperatie zetten zich in om gezamenlijke opwek projecten op te zetten, waar deelnemers van kunnen profiteren. Hieronder zie je de energiecoöperaties in de gemeente Berkelland die lid zijn van Agem. Klik op het logo voor meer informatie. 

Logo Berkelland Energie
Berkelland Energie
Logo Duurzaam Beltrum
Duurzaam Beltrum
Logo Zon Delen in Berkelland
Zon Delen in Berkelland

Welke financiële hulpmiddelen zijn er in de gemeente Berkelland?

Verduurzamen levert in de meeste gevallen geld op, maar vraagt ook om een investering. Er zijn landelijke, provinciale én gemeentelijke leningen en subsidies beschikbaar. Lastig? Wij zorgen voor overzicht! 

Op onze website vind je het volledige aanbod aan subsidies en leningen, beschikbaar in de gemeente Berkelland. Op onze subsidies en leningen pagina kan je makkelijk een filter aanbrengen om meer overzicht te krijgen voor jouw persoonlijke situatie. Hieronder vind je een aantal leningen en subsidies, klik op de button hieronder voor het complete overzicht voor de gemeente Berkelland. 

Stimuleringslening bedrijven en instellingen gemeente Berkelland

De stimuleringslening maakt de investering in bijvoorbeeld isolatiemaatregelen, warmtepompen, LED verlichting en zonnepanelen mogelijk voor bedrijven en instellingen.

Gemeente Berkelland

Sloopsubsidie buitengebied

Voor particulieren, gestopte agrariërs en gestopte niet-agrarische bedrijven biedt de gemeente een sloopsubsidie voor het geheel of gedeeltelijk slopen van gebouwen in het buitengebied.

Gemeente Berkelland

Toekomstbestendig Wonen Lening

Lees verder over deze lening als jij jouw huis duurzamer (bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen), Toekomstbestendig, astbestvrij of gewoon kwalitatief beter wilt maken. Ook voor het aardgasvrij maken van een nieuwbouwhuis kun je deze lening aanvragen.

Aalten, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk, Berkelland, Doesburg

Bekijk alle subsidies en leningen in de gemeente Berkelland

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets over energie besparen, opwekken, energie afnemen via Agem en onze ontwikkelingen als beweging. 

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen