Welke financiële hulpmiddelen zijn er voor mij?

Er zijn verschillende subsidies en leningen beschikbaar ter ondersteuning van het verbeteren van jouw huis. Een aantal regelingen worden aangeboden vanuit de Rijksoverheid of Provincie en gelden daarbij voor iedereen. De Achterhoekse gemeenten bieden hun inwoners ook subsidies en leningen aan, die per gemeente kunnen verschillen. Waar jij vervolgens de producten ten behoeve van verduurzaming aanschaft, is helemaal aan jou. Lastig? Wij zorgen voor overzicht! Maak een selectie voor jouw situatie om direct te zien voor welke regelingen jij in aanmerking komt.

De prijzen voor stroom en gas stijgen snel. Heb jij moeite om jouw energierekeningen te betalen? Er is hulp voor mensen die hierdoor in financiële problemen komen.

Een paar handen waarop contant geld ligt

Checklist facturen

Wil jij uitgevoerde maatregelen laten uitbetalen vanuit het bouwdepot van een door jou aangevraagde lening? Lees hier hoe je dat doet!

Waar wil je iets over weten?

Asbest en slopen

Duurzaam vervoer

Duurzame energie afnemen

Energiebesparing

Gasbesparing

Inzicht in energieverbruik

Isolatie

Levensloop bestendig wonen

Subsidies en leningen

Verwarming

Zonne-energie

Wat is je situatie?

Groot bedrijf

Huurwoning

Koopwoning

Maatschappelijke organisatie

MKB bedrijf

Monument

VvE

Subsidie of lening?

Lening

Subsidie

Kies je gemeente

Aalten

Berkelland

Bronckhorst

Doesburg

Doetinchem

Montferland

Oost Gelre

Oude IJsselstreek

Jouw resultaten: 4 subsidies en leningen

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

De Investeringssubsidie Duurzame Energie is speciaal voor de aanschaf van producten die helpen het gasverbruik fors terug te dringen of zelfs helemaal te vervangen. Denk hierbij aan het aanbrengen van isolatie en de aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler. De regeling is er voor woningeigenaren en zakelijke gebruikers.

Alle gemeenten

Energiebespaarlening

De lening voor onder andere zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, maatwerkadvies, HR-ketel, HR++ glas, een warmte-terugwinsysteem, een warmtepomp of isolerende deuren, kozijnen en panelen.

Alle gemeenten

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor VvE

Subsidie voor het opstellen van een energieadvies, procesbegeleiding en Meerjarenonderhoudsplan en het treffen van energiebesparende maatregelen door VvE's

Alle gemeenten

Subsidie Lokale hernieuwbare energieprojecten

Voor lokale projecten voor groene energie uit bijvoorbeeld zon, wind, waterkracht of biomassa, biedt deze regeling subsidie voor lokale duurzame energiebedrijven (zoals energiecoöperaties) en VvE’s.

Alle gemeenten

Vragen?

Heb je nog vragen over subsidies en leningen? Of wil je graag advies gebaseerd op jouw persoonlijke situatie? Bel dan met onze klantenservice! Je kunt ons bereiken via 0314 - 820 360 of energieloket@agem.nl

Eva Russchen - Team Klantenservice
Eva Russchen - Team Klantenservice
Sanne legt het uit
  • Interesse

  • Situatie

  • Gemeente

Waar wil je meer over weten?
Bekijk de uitleg van Sanne
Vind hier meer inspiratie over verduurzaming in de Achterhoek!