Welke financiële hulpmiddelen zijn er voor mij?

Er zijn verschillende subsidies en leningen beschikbaar ter ondersteuning van het verbeteren van jouw huis. Een aantal regelingen worden aangeboden vanuit de Rijksoverheid of Provincie en gelden daarbij voor iedereen. De Achterhoekse gemeenten bieden hun inwoners ook subsidies en leningen aan, die per gemeente kunnen verschillen. Waar jij vervolgens de producten ten behoeve van verduurzaming aanschaft, is helemaal aan jou. Lastig? Wij zorgen voor overzicht! Maak een selectie voor jouw situatie om direct te zien voor welke regelingen jij in aanmerking komt.

De prijzen voor stroom en gas stijgen snel. Heb jij moeite om jouw energierekeningen te betalen? Er is hulp voor mensen die hierdoor in financiële problemen komen.

Een paar handen waarop contant geld ligt

Checklist facturen

Wil jij uitgevoerde maatregelen laten uitbetalen vanuit het bouwdepot van een door jou aangevraagde lening? Lees hier hoe je dat doet!

Waar wil je iets over weten?

Asbest en slopen

Duurzaam vervoer

Duurzame energie afnemen

Energiebesparing

Gasbesparing

Inzicht in energieverbruik

Isolatie

Levensloop bestendig wonen

Subsidies en leningen

Verwarming

Zonne-energie

Wat is je situatie?

Groot bedrijf

Huurwoning

Koopwoning

Maatschappelijke organisatie

MKB bedrijf

Monument

VvE

Subsidie of lening?

Lening

Subsidie

Kies je gemeente

Aalten

Berkelland

Bronckhorst

Doesburg

Doetinchem

Montferland

Oost Gelre

Oude IJsselstreek

Jouw resultaten: 18 subsidies en leningen

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

De Investeringssubsidie Duurzame Energie is speciaal voor de aanschaf van producten die helpen het gasverbruik fors terug te dringen of zelfs helemaal te vervangen. Denk hierbij aan het aanbrengen van isolatie en de aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler. De regeling is er voor woningeigenaren en zakelijke gebruikers.

Alle gemeenten

Toekomstbestendig Wonen Lening

Lees verder over deze lening als jij jouw huis duurzamer (bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen), Toekomstbestendig, astbestvrij of gewoon kwalitatief beter wilt maken. Ook voor het aardgasvrij maken van een nieuwbouwhuis kun je deze lening aanvragen.

Aalten, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Berkelland, Doesburg

Energiebespaarlening

De lening voor onder andere zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, maatwerkadvies, HR-ketel, HR++ glas, een warmte-terugwinsysteem, een warmtepomp of isolerende deuren, kozijnen en panelen.

Alle gemeenten

Verlaagd BTW-tarief woningisolatie

Voor isolatiemaatregelen als dak-, gevel-, vloerisolatie en beglazing geldt een verlaagd BTW-tarief van 9% op de arbeidskosten.

Alle gemeenten

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor VvE

Subsidie voor het opstellen van een energieadvies, procesbegeleiding en Meerjarenonderhoudsplan en het treffen van energiebesparende maatregelen door VvE's

Alle gemeenten

Subsidie aanpassen gemeenschapsvoorziening

Voor een gemeenschapsvoorziening zoals een dorpshuis dat actief is op het gebied van zorg, welzijn, cultuur, educatie en sport is er subsidie voor het aanpassen van de accommodatie.

Alle gemeenten

Stimuleringslening non-profit organisaties

Deze lening is speciaal voor het verduurzamen van accommodaties van maatschappelijke organisaties zoals stichtingen, scholen en sportverenigingen.

Alle gemeenten

Subsidie Lokale hernieuwbare energieprojecten

Voor lokale projecten voor groene energie uit bijvoorbeeld zon, wind, waterkracht of biomassa, biedt deze regeling subsidie voor lokale duurzame energiebedrijven (zoals energiecoöperaties) en VvE’s.

Alle gemeenten

Stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties

Deze subsidie is speciaal voor amateursportorganisaties voor investeringen op het gebied van bouw, onderhoud en beheer van de accommodatie en de aanschaf en onderhoud van sportmaterialen.

Alle gemeenten

Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH)

Aardgasvrije woningen dragen bij aan de doelen uit het Klimaatakkoord. Bij het verwarmen van huurwoningen wordt minder CO2 uitgestoten na aansluiting op een warmtenet. Daarom biedt Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een subsidieregeling voor verhuurders die bestaande huurwoningen aardgasvrij willen maken.

Alle gemeenten

Subsidieregeling Berkelland Bespaart

Voor energiebesparende maatregelen biedt de gemeente Berkelland woningeigenaren een speciale subsidie.

Gemeente Berkelland

Stimuleringslening bedrijven en instellingen gemeente Berkelland

De stimuleringslening maakt de investering in bijvoorbeeld isolatiemaatregelen, warmtepompen, LED verlichting en zonnepanelen mogelijk voor bedrijven en instellingen.

Gemeente Berkelland

Sloopsubsidie buitengebied

Voor particulieren, gestopte agrariërs en gestopte niet-agrarische bedrijven biedt de gemeente een sloopsubsidie voor het geheel of gedeeltelijk slopen van gebouwen in het buitengebied.

Gemeente Berkelland

Subsidie energiebesparing gezamenlijke initiatieven

De subsidie energiebesparing is er voor gezamenlijk initiatieven als restwarmteprojecten, aardwarmte installaties, warmtepompen, zonneboilers, windturbines, zonnedaken, zon- grondopstellingen, energieopslag en biomassa(verbrandings)installaties.

Gemeente Berkelland

Asbestlening gemeente Berkelland

Voor het vervangen van een asbestdak of de sloop van een gebouw met asbestdakbedekking kunnen particulieren, bedrijven en instellingen een asbestlening aanvragen.

Gemeente Berkelland

Asbestsubsidie Berkelland

De gemeente Berkelland biedt een subsidie voor gebouweigenaren die asbesthoudende dakbedekking van hun gebouw laten verwijderen. Dit is dakbedekking van asbestgolfplaten die in contact staat met de buitenlucht. De subsidie is beschikbaar voor zowel voor eigenaren van ‘kleine’ asbestdaken als eigenaren van grote schuren met asbest.

Gemeente Berkelland

BNG Duurzaamheidsfonds

Het BNG Duurzaamheidsfonds is een initiatief van de BNG Bank en wordt ondersteund door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Zij financieren zakelijke projecten van bedrijven of verenigingen die een bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelen van gemeenten of provincies. Zij leveren hiermee een bijdrage aan een energie neutralere en toekomstbestendige samenleving.

Alle gemeenten

Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH)

Voor particuliere verhuurders is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor het energiezuiniger maken van hun gereguleerde huurwoning.

Alle gemeenten

Vragen?

Heb je nog vragen over subsidies en leningen? Of wil je graag advies gebaseerd op jouw persoonlijke situatie? Bel dan met onze klantenservice! Je kunt ons bereiken via 0314 - 820 360 of energieloket@agem.nl

Eva Russchen - Team Klantenservice
Eva Russchen - Team Klantenservice
Sanne legt het uit
  • Interesse

  • Situatie

  • Gemeente

Waar wil je meer over weten?
Bekijk de uitleg van Sanne
Vind hier meer inspiratie over verduurzaming in de Achterhoek!