Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM)

Ook als mkb-ondernemer kun je energie besparen en verduurzamen. De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) is er speciaal voor jou als ondernemer, om jou daarbij te helpen. Met de subsidie kun je een adviseur langs laten komen, die jou energieadvies op maat geeft. Afgestemd op jouw situatie. Je krijgt hiermee inzicht in de manier waarop jij jouw onderneming en/of wagenpark verder kunt verduurzamen. De subsidie helpt je daarna ook bij het uitvoeren van één of meer maatregelen uit het advies. 

De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) loopt van 1 oktober 2021 tot en met 30 september 2022.

Voor wie is deze regeling?

De basis om in aanmerking te komen voor deze regeling, is dat je een mkb onderneming moet hebben tot 250 werknemers (fte's) en een jaaromzet van maximaal 50 miljoen euro. Verder heb of huur je één of meer bedrijfspanden en verbruikt dit pand niet meer dan 25.000 m3 aardgas (equivalent) en 50.000 kWh elektriciteit. 

Waarvoor krijg je subsidie?

Je kunt subsidie ontvangen als je advies en ondersteuning wilt van een gespecialiseerde adviseur om jouw bedrijfspand of bedrijfsvoering (verder) te verduurzamen. Je ontvangt dan een op maat gemaakt advies, waarin je de mogelijke energiebesparende- en verduurzamingsmaatregelen kunt vinden. Belangrijk is dat het advies opgesteld moet zijn door een energieadviseur van een extern bedrijf. 

Je komt alleen voor subsidie in aanmerking als je kunt aantonen dat jij één of meerdere maatregelen uit het energieadvies wilt uitvoeren of hebt uitgevoerd. Lees hier alle voorwaarden.

Subsidiebedrag.

De subsidie voor het energieadvies én het ondersteuningstraject bedraagt 80% van de gemaakte kosten (excl. BTW) met een maximum subsidiebedrag van €2.500,- per bedrijfspand.

Voor het energieadvies geldt een minimum subsidiebedrag van €400,- (netto) en een maximum subsidiebedrag van €750,- (netto).

Let op:

  • Alle kosten van de nog uit te voeren of uitgevoerde maatregelen zelf komen niet in aanmerking voor deze subsidie.
  • Alleen de kosten voor het energieadvies en ondersteuning die gemaakt zijn vanaf 2 augustus 2021 komen in aanmerking voor subsidie.

 

Aanvragen.

Je kunt de subsidie aanvragen vanaf 1 oktober 2021 09.00 uur en de mogelijkheid tot aanvragen sluit op 30 september 2022 17.00 uur. Je vraagt de subsidie online aan via deze pagina.

Let op:

  • Alleen de kosten voor het energieadvies en ondersteuning die gemaakt zijn vanaf 2 augustus 2021 komen in aanmerking voor subsidie.
  • Heb je een afspraak vóór 2 augustus 2021 gehad? Dan moet het advies zelf op of na 2 augustus 2021 zijn opgesteld anders kom je niet in aanmerking voor de subsidie.
  • Je kunt alleen subside aanvragen als je kan aantonen dat je één of meerdere maatregelen hebt uitgevoerd uit het energieadvies. De maatregelen moeten wel binnen 2 jaar uitgevoerd zijn na het opstellen van het advies.

Bekijk hier het stappenplan.

Onze klantenservice helpt je verder!

Heb je nog vragen over deze financieringsmogelijkheid? Of ben je benieuwd of dit de meest geschikte optie is in jouw situatie? Wij kijken graag met je mee en voorzien je van advies. Onze klantenservice staat elke werkdag van 9.00 tot 17.00 uur voor je klaar. Bel ons via 0314 - 820 360 of stuur een mail naar energieloket@agem.nl

Team Klantenservice
Team Klantenservice
Sanne legt het uit
  • Interesse

  • Situatie

  • Gemeente

Waar wil je meer over weten?
Bekijk de uitleg van Sanne
Vind hier meer inspiratie over verduurzaming in de Achterhoek!