Subsidieregeling Berkelland Bespaart.

De gemeente Berkelland biedt een subsidie voor woningeigenaren die isolerende maatregelen aan hun woning van vóór 1980 laten treffen. De hoogte van de eenmalige subsidie bedraagt 1/3 deel van de kosten met een maximum van €500,-. De subsidie is beschikbaar voor de volgende maatregelen:

  • Vervangen bestaand glas door HR++ glas
  • Aanbrengen vloerisolatie
  • Aanbrengen dakisolatie
  • Aanbrengen gevel- of spouwmuurisolatie

Vraag je met 6 bewoners uit de gemeente Berkelland tegelijk subsidie aan? Dan kun je in aanmerking komen voor de ‘Burenbonus’. In dat geval is het maximale subsidiebedrag €750,- per aanvrager. De minimale besteding moet dan wel €2.250,- zijn.

Aanvragen kunnen tot uiterlijk 31 december 2022 worden ingediend. De isolatiemaatregelen moeten worden uitgevoerd binnen 1 jaar na de datum van de subsidieverlening. Het budget wordt vergeven op volgorde van binnenkomst van aanvragen tot het beschikbare budget op is.

Meer informatie of aanvragen?

Combinatie met SEEH mogelijk!

Daarnaast kun je bovenop deze specifieke subsidie van de gemeente Berkelland ook gebruik maken van de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) die door de Rijksoverheid wordt uitgegeven. Tussen 1 juni en 31 december 2020 is de SEEH subsidie extra aantrekkelijk, want tijdelijk krijg je niet 20, maar bijna 30 procent van de kosten terug! Je kunt deze landelijke subsidie combineren met andere subsidies, bijvoorbeeld met de de subsidieregeling ‘Berkelland Bespaart’ van gemeente Berkelland.